Noi nu avem ce împărți!
РУС. MOLD.
» » Noi nu avem ce împărți!

Noi nu avem ce împărți!

7-04-2017, 13:18
Viziuni: 481
  
Versiunea de tipar   
Noi nu avem ce împărți!Socialiștilor li s-a amintit că Ziua Victoriei este, în primul rînd, sărbătoarea veteranilor

 

Uniunea obștească «Organizația Veteranilor din Republica Moldova» a desfășurat luni, 3 aprilie, o conferință de presă în cadrul căreia a îndemnat Partidul Socialiștilor să renunțe la ambițiile politice și să se alăture marșului unic împreună cu veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și urmașii Victoriei la Memorialul gloriei militare «Eternitate» fără steaguri și simbolici partinice.

 

Președintele OVRM, Ala Mironic a reamintit că pregătirile pentru aniversarea celor 72 de ani de la Marea Victorie a unit peste 70 de organizații obștești pentru care ziua de 9 Mai este una sfîntă. În cadrul unei mese rotunde desfășurate săptămîna trecută, reprezentanții acestor organizații au ajuns la concluzia că sărbătoarea trebuie să se desfășoare exclusiv sub Stindardul Victorie, iar în fruntea coloanei trebuie să fie veteranii de război și ai muncii, ofițeri dar nu lideri de partid. Însă, socialiștii, nu au participat la eveniment deși au fost invitați. Ei au declarat că au propriul program de desfășurare a sărbătorii. În legătură cu acest fapt, Ala Mironic a subliniat că asemenea declarații demonstrează, încă o dată, dorința socialiștilor de a ignora opinia majorității cetățenilor.

 

«Pentru țara noastră, Ziua Victoriei este una dintre cele mai importante sărbători, care unește toate generațiile. Și această sărbătoare trebuie să se desfășoare sub Stindardul Victoriei, dar nu sub steagurile de partid, așa cum declară unii lideri politici. Ne adresăm Partidului Socialiștilor: Ziua Victoriei este, în primul rînd, sărbătoarea veteranilor, sărbătoarea moștenitorilor Victoriei. Este important ca în această zi, liderii de partid să nu se regăsească în fruntea Marșului Victoriei, ci printre participanții la manifestație», a spus Ala Mironic.

 

Președintele OVRM a mai comunicat că toate străzile — de la Arcul de Triumf, de unde tradițional va începe marșul de sărbătoare, pînă la Memorialul «Eternitate» — au fost rezervate de către Partidul Socialiștilor.

 

«Este straniu să auzim că socialiștii s-au agitat deja. Dar cum vor ajunge veteranii la Memorial? Pe care străduțe și ulițe să meargă ei? Noi ne adresăm socialiștilor cu o singură rugăminte: eliberați cîteva străzi pentru ca să poată trece și veteranii, care, la rîndul lor, invită tot poporul moldovenesc să mărșăluiască pînă la Memorial ca o mare familie», s-a adresat Mironic.

 

În cadrul conferinței de presă, veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Mirco Sirovina a reamintit că pe fronturile Marelui Război pentru Apărarea Patriei au luptat zeci de mii de nativi din Moldova, 19 dintre ei s-au învrednicit de steaua Eroilor Uniunii Sovietice. «Doar datorită unității am reușit să învingem. Și este important ca această noțiune să fie moștenită de urmașii noștri, pentru ca în societate să domnească prietenia și buna înțelegere», a subliniat el.

 

Participantul la operațiunea Iași-Chișinău, veteranul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Gheorghe Paruli, a declarat că poporul moldovenesc nu trebuie să uite că Moldova este țara învingătorilor. «Eu am participat la luptele pentru eliberarea Moldovei, Ucrainei, Bulgariei, României. Consider că Stindardul Victoriei este singurul simbol care trebuie să fie prezent în ziua de 9 Mai pe străzile Chișinăului. Socialiștii, însă, au decis altfel, noi, însă, nu le vom încurca. Victoria și sărbătoarea Victoriei vor fi marcate și în lipsa lor», a spus veteranul.

 

Cu el s-a declarat solidar și Gheorghe Calmîș, președintele Consiliului veteranilor din raionul Strășeni, tatăl căruia a participat în cele două războaie mondiale. «Noi nu avem ce împărți, poporul moldovenesc trebuie să se unească sub Stindardul Victoriei. Și dacă noi vom începe să recroim propria istorie, riscăm să rămînem cu nimic», a declarat Calmîș.

 

P.S.

Așa cum era și de așteptat, conferința de presă a provocat emoții tumultoase în rîndul socialiștilor. În rețelele de socializare au apărut comentarii tăioase în adresa organizației, însă, ceea ce a șocat societatea au fost cuvintele ofensatoare în adresa veteranilor — pînă la utilizarea lexicului nenormativ. Totodată, președintele formațiunii Igor Dodon, fără a se jena în expresii, a umilit atît veteranii care au participat la conferință, cît și pe toți participanții la Marele Război pentru Apărarea Patriei, care, chipurile, nu sînt în stare nici măcar să folosească Internetul, dar îi învață pe socialiști. Într-adevăr, și-au arătat adevărata față în raport cu eroii Victoriei, pe care-i folosesc doar în scopurile lor politice.
 
Ecaterina Mîndru
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: