Să intrăm în noul an, 2017, cu speranță la o viață mai bună!
РУС. MOLD.
» » Să intrăm în noul an, 2017, cu speranță la o viață mai bună!

Să intrăm în noul an, 2017, cu speranță la o viață mai bună!

31-12-2016, 10:18
Просмотров: 2 552
  
Версия для печати   
Să intrăm în noul an, 2017, cu speranță la o viață mai bună!ALA MIRONIC, președinte al asociației obștești «Organizația Veteranilor din Republica Moldova»
Pentru noi, veteranii, speranța este cuvîntul călăuzitor al vieții. Speranța că vom fi mai sănătoși, mai puternici, mai solicitați de societate și chiar mai bogați. Veteranii de război și ai muncii — mîndria Moldovei, generația secolului XX — în 1991 au creat un fundament de nădejde pentru construirea unui nou stat independent, și ei merită o atenție deosebită.
 
Felicitîndu-i pe activiștii mișcării de veterani, pe veteranii de război și ai muncii, pe colegi cu prilejul încheierii cu succes a anului 2016 și al sosirii unui an nou, din numele asociației obștești «Organizația Veteranilor din Republica Moldova», al filialei din Moldova a mișcării internaționale «Moștenitorii Victoriei», vreau să vă insuflu speranța în împlinirea dorințelor pe care le aveți. Drept chezășie a acestui lucru servesc faptele noastre bune.
 
Felicitări cu prilejul Anului Nou și cuvinte de recunoștință adresez președintelui Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, — pentru devotamentul lui față de eroica istorie a Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pentru ziua eliberării Moldovei de ocupanții fasciști, pe care în fiecare an o sărbătorim la 24 august; la fel și Comitetului Central și comitetelor raionale ale partidului — pentru respect față de membrii organizației de veterani a țării și pentru tot sprijinul oferit nouă.
 
Anul 2016 a fost unul jubiliar pentru uniunea internațională «Comunitatea organizațiilor obștești de veterani (pensionari) din Statele Independente», din a cărei componență face parte și organizația noastră. Ea a împlinit 30 de ani de existență. Și, în pofida dificultăților care periodic apar în fiecare din fostele republici ale Uniunii Sovietice, pe parcursul a trei decenii, păstrează unitatea și coeziunea sa.
 
Pentru organizația de veterani, anul care se încheie a devenit o importantă etapă a aprecierii și analizei celor ce se întîmplă, a schimbării abordărilor față de procesele de care depinde stabilitatea și pacea în stat. E o perioadă și complicată, și memorabilă. Pe tot parcursul ei, n-a încetat lupta pentru măreața istorie a faptei eroice a poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945, pentru o viață demnă pentru veteranii de război și pentru generația de după război, pentru crearea condițiilor necesare pentru a instrui și a educa tineretul în spiritul celor mai bune tradiții ale poporului moldovenesc.
 
Noi le suntem recunoscători conducătorilor organizațiilor de veterani și ai organizațiilor de partid pentru posibilitatea de a ține adunări și conferințe de dare de seamă și alegeri, pentru a desfășura lucrările Congresului VII al Organizației de Veterani,la care activul nostru de mii de oameni a supus analizei activitatea structurilor de veterani în perioada din anul 2012 pînă în anul 2016 și a făcut organelor puterii propuneri cu privire la necesitatea elaborării unui program național de susținere a veteranilor de război și ai muncii și a tuturor pensionarilor.
 
Anul acesta, noi am rămas fideli acțiunilor noastre tradiționale: sărbătorirea Zilei internaționale a bunătății la 17 februarie; desfășurarea Festivalului republican de cîntece patriotice «Credință. Speranță. Dragoste — Victorie» și a concursului poetic «Viață, îi ții minte pe soldați?» în ajunul Zilei Marii Victorii — 9 mai; ziua eliberării Moldovei de sub ocupanții germano-fasciști la 24 august; Ziua internațională a oamenilor în etate la 1 octombrie; ziua Marii Revoluții Socialiste din Octombrie — 7 noiembrie și altele, pe care le consemnăm împreună cu colegii noștri din alte organizații obștești. Și anume: Uniunea internațională a moștenirii istorice și culturale «Moștenitorii Victoriei», Organizația de veterani a serviciului de grăniceri din Republica Moldova, societățile rusă și bielorusă din Moldova, Uniunea Comunistă a Tineretului din Moldova, Uniunea veteranilor de război din Afganistan, Uniunea Femeilor din Moldova, Uniunea organizațiilor de invalizi din Moldova, Clubul istorico-patriotic rus ș.a. Chiar și simpla enumerare a organizațiilor sus-numite confirmă tendința noastră de a avea grijă de oameni din diferite generații, de a le dărui bucurii și o speranță la un viitor mai bun.
 
Pentru mine personal, anul care se încheie îmi va rămîne în memorie în mod deosebit. În acest an au făcut primii pași și au rostit primele cuvinte strănepoata Sașenca și nepoții Nicole și Sofie. Tot în acest an, din însărcinarea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, mi-a fost înmînat Ordinul Prieteniei (орден Дружбы). Pe lîngă asta, mi-am sărbătorit și un semnificativ jubileu, cu felicitări neordinare, cadouri originale, cu sentimente de sinceritate și dragoste din partea celor apropiați și a colegilor. Este o mare fericire să te simți membru al unei echipe de părtași ai aceleiași idei, asta îmi insuflă speranțe pentru un viitor mai bun.
 
În ajunul lui 2017 — anul centenarului Marii Revoluții din Octombrie, al împlinirii a 30 de ani de la fondarea Organizației de Veterani din Republica Moldova, a 20 de ani de la organizarea Festivalului Republican de cîntece patriotice «Credință, Speranță. Dragoste — Victorie» — vreau din tot sufletul să le doresc tuturor multe forțe, multă sănătate și multă răbdare. Pentru ca aceste evenimente deosebit de semnificative pentru destinul generației mai în vîrstă să fie marcate cît se poate de frumos și să lase în sufletele noastre sentimente de neuitat. Și mai vreau să le exprim recunoștința noastră tuturor oamenilor care au încredere în noi, care ne respectă și ne susțin.
 
Și tînărului colectiv al ziarului «Comunistul» în frunte cu Olga Dzeatcovschi îi doresc în noul an energie de nesecat, sănătate și teme cît mai interesante. Pentru ca fiecare număr de ziar să fie căutat, pentru ca povestirile despre tovarășii noștri — reprezentanți ai generației în vîrstă, ai tinerilor «Moștenitori ai Victoriei» — să le dea altora un impuls spre săvîrșirea unor fapte nobile. În numele oamenilor și în numele Moldovei.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: