Ziua Bunătăţii — pentru mulţi ani înainte
РУС. MOLD.
» » Ziua Bunătăţii — pentru mulţi ani înainte

Ziua Bunătăţii — pentru mulţi ani înainte

20-02-2016, 15:03
Viziuni: 1 417
  
Versiunea de tipar   
Ziua Bunătăţii — pentru mulţi ani înaintePe 17 februarie, de Ziua Mondială a Bunătăţii, şi-a început numărătoarea sa Anul veteranilor de război şi ai muncii


Uniunea Veteranilor sărbătoreşte Ziua Bunătăţii de acum al treilea an. Şi de fiecare dată această sărbătoare se desfăşoară într-un mod deosebit. În anul curent, organizaţia de veterani, împreună cu mişcarea «Moştenitorii Victoriei» şi Comunitatea Rusă din Republica Moldova, a declarat 2016 An al veteranilor, îndemnîndu-i pe toţi oamenii de bună-credinţă să acorde veteranilor un sprijin moral şi material, să-i înconjoare cu atenţie şi grijă. 

 

La întîlnirea festivă a veteranilor de război şi ai muncii au fost invitaţi membri ai Consiliului Republican şi ai celui orăşenesc de veterani, deputaţi în Parlament, consilieri ai Consiliului Municipal Chişinău, reprezentanţi ai Centrului Rus de Ştiinţă şi Cultură (CRŞC), businessmeni, tineret de orientare socială, participanţi la mişcarea «Moştenitorii Victtoriei».


Întîlnirea cu Bunătatea a fost inaugurată de colonelul Veaceslav Basalin, veteran al Marelui Război pentru Apărarea Patriei, Erou al Muncii Socialiste, Gheorgi Ciocoi, Erou al Muncii Socialiste, conducător de secţie la Consiliul Republican al veteranilor, şi Ana Sîrbu, şefă a Muzeului Uniunii Veteranilor din Moldova. Ei au menţionat faptul că printre celelalte state din Europa, Republica Moldova ocupă o poziţie de lider în ceea ce priveşte sărăcia, de aceea este foarte important ca oamenilor noştri, îndeosebi veteranilor de război şi ai muncii, care primesc pensii mici, să le fie acordat orice ajutor. Cei care au luat cuvîntul şi-au exprimat dorinţa ca Zi a Bunătăţii să fie oricare zi a anului — acum şi întotdeauna.


Anume de aceea trei dintre cele mai mari organizaţii patriotice şi de orientare socială din Moldova au declarat 2016 An al veteranilor de război şi ai muncii. După cum a explicat Ala Mironic, preşedinte al Consiliului de Veterani din Republica Moldova, s-a făcut astfel caAnul veteranilor de război şi ai muncii să coincidă cu o dată tristă în istoria omenirii — 75 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, şi cu alta din istoria naţională — 25 de ani de la declararea independenţei Moldovei. În particular, Ala Mironic a spus:


—Noi suntem foarte recunoscători tuturor oamenilor de bună-credinţă care au reacţionat la apelul nostru. Printre primii au fost membrii mişcării «Moştenitorii Victoriei» şi Comunitatea Rusă din Republica Moldova. Astăzi, cercul prietenilor noştri, al celor pe care putem conta şi împreună cu care putem organiza diferite acţiuni, s-a lărgit.


 Ala Mironic i-a mulţumi pentru participarea la această acţiune pe Evgheni Guzeev, consilier la Ambasada Federaţiei Ruse în Republica Moldova, pe Ina Şupac, deputat în Parlament, preşedinte al fracţiunii PCRM, conducător al organizaţiei obşteşti «Lumea fără nazism», pe Iuri Statkevici, preşedinte al Comunităţii Bielaruse, pe Alexei Petrovici, reprezentant al CRŞC, pe colaboratoarea acestui centru, Olga Bataev, şi pe mulţi alţi participanţi la această sărbătoare de suflet.


Ziua Bunătăţii a sărbătorit-o împreună cu veteranii deputatul în Parlament, Ina Şupac. Ea a atras atenţia că una din principalele probleme ale societăţii noastre constă în faptul că din ţară pleacă sau intenţionează să plece tot mai mulţi şi mai mulţi oameni. Cei care sunt dispuşi să-şi părăsească patria, poate pentru totdeauna, pot fi opriţi acasă doar dacă li se va dărui o încredere şi o speranţă într-un viitor mai bun. Această încredere nu poate să apară de la sine, noi suntem cei care trebuie s-o renaştem, cu toţii împreună şi fiecare în parte la locul unde se află. În această sală de asemenea sunt oameni care fac bine din îndemnul inimii, fără a-şi afişa faptele bune.


Ina Şupac le-a mulţumit participanţilor la întîlnire pentru optimism, pentru însufleţirea noilor generaţii pe calea făuririi binelui. Binele poate învinge răul, şi trebuie să-l învingă! Acest lucru l-au demonstrat cu ani în urmă veteranii de război, care, unindu-se, au învins un rău dintre cele mai mari — fascismul. Următoarea generaţie a obţinut victorii în săvîrşirea unor fapte paşnice, restabilind din ruine Moldova. Şi în anii ’90 oamenii nu s-au lăsat învinşi de greutăţi şi au început să muncească în scopul de a renaşte ţara. În acest context, Ina Şupac a îndemnat ca nici de azi înainte să nu ne pierdem speranţa şi încrederea în ziua de mîine, să facem în viaţa noastră numai bine.


Ludmila Laşcencova, preşedinte al Comunităţii Ruse din Republica Moldova, cuprinzînd sala cu privirea, a subliniat că la Sărbătoarea Bunărăţii au venit oameni despre care cu toată certitudinea se poate spune că ei constituie fondul de aur al republicii. Aceştia sunt oameni care se înţeleg unul pe altul şi, fiecare în felul său, e valoros, e unic şi e de neînlocuit în orice împreejurări de viaţă.


Cu prilejul Zilei Bunătăţii s-a instituit medalia comemorativă «Pentru Bunătate», care a fost înmînată consilierului municipal, cunoscutului businessman Vasili Chirtoca, şi organizatorului Festivalului republican de cîntec patriotic «Credinţă, Speranţă, Dragoste», Leonid Prişivalov. Pe medalie sunt incrustate cuvintele «Om de aur». Această distincţie le este conferită unor agenţi economici, persoane fizice şi organizaţii care acordă ajutor veteranilor.


Anterior, această medalie comemorativă, într-o atmosferă festivă, i-a fost înmănată lui Farit Muhametşin, ambasador al Federaţiei Ruse în Republica Moldova. Ambasada Federaţiei Ruse oferă veteranilor multe ajutoare, de exemplu, acordă un sprijin financiar pentru ca ei să-şi întremeze sănătatea.


Unul dintre cei care au primit medalia comemorativă, Vasili Chirtoca, a menţionat faptul că majoritatea oamenilor de afaceri din Modova provin din realitatea sovietică şi au fost educaţi în vremuri mai bune decît cele de astăzi. Acum e trist să vezi cum oamenii din generaţia mai în vîrstă îşi trăiesc zilele în sărăcie. În ţară sunt mulţi cetăţeni care nu au bani pentru a se lecui. De aceea, pentru a-i ajuta, numeroşi oameni de afaceri fac diferite acte de caritate, însă nu doresc să le afişeze. Vasili Chirtoca a căzut de acord cu constatarea că veteranii de război şi ai muncii sunt fondul nostru de aur, exemplu pentru toţi. În special pentru politicieni, printre care trebuie să fie mai mulţi oameni capabili de compasiune, ci nu doar din cei care îşi pun propriile interese mai presus de cele ale statului.


Medalia «Pentru Bunătate» a mai fost înmînată Ludmilei Laşcencova, Olgăi Bataeva şi Tatianei Cuşnir, director al restaurantului «Picasso», care a fost sponsorul acestei acţiuni festive.


 În faţa celor prezenţi a evoluat laureatul Festivalului «Credinţă, Speranţă, Dragoste», Denis Beziazîcinîi, elev al Liceului «Mihail Grecu», care a interpretat imnul organizaţiei de veterani.


Anul 2015 a fost declarat An al veteranilor în ţara noastră şi în celelalte ţări ale CSI. Anul 2016 e declarat An al veteranilor de război şi ai muncii de către un şir de organizaţii obşteşti din Moldova. El nu are statut de sărbătoare naţională. Totuţi, organizatorii acestei acţiuni pline de bunătate şi importantă speră că pe viitor i se vor alătura şi alte organizaţii obşteşti. Speranţa lor vine de la încrederea că mulţi dintre oameni îi pot ajuta pe alţii, cei pe care de obicei îi numim mai trişti ca noi.

 

Natalia Ustiugova 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: