Noi vom putea readuce Moldova la viaţă
РУС. MOLD.
» » » Noi vom putea readuce Moldova la viaţă

Noi vom putea readuce Moldova la viaţă

6-11-2015, 11:20
Просмотров: 1 517
  
Версия для печати   
Noi vom  putea readuce Moldova la viaţăVladimir Voronin: «Pentru poporul nostru, pentru limba noastră — trebuie să luptăm»


Cu prilejul aniversării sale de 20 de ani, Uniunea Comunistă a Tineretului din Moldova a organizat o acţiune de proporţii — un forum solemn, la care s-au adunat participanţi din toate colţurile republicii.

 

Atmosfera ce domnea în sala de festivităţi a Institutului Muncii a fost nu pur şi simplu prietenoasă.

 

S-a simţit o adevărată unitate a oamenilor pentru care Comsomolul înseamnă viaţă şi care îşi pun mari speranţe în noua generaţie a comsomoliştilor, transmiţîndu-i experienţa, cunoştinţele, fermitatea, înţelepciunea politică şi cetăţenească.

 

La forum au participat: activul republican al Comsomolului, comsomolişti din Transnistria, prim-secretar al Comsomolului din Ucraina, Anatolie Dolgaciov, veterani ai ULCTM, tovarăşi de partid mai în vîrstă, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, deputaţi în Parlamentul Republicii Moldova, primi-secretari ai comitetelor raionale PCRM, al treilea preşedinte al Moldovei, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin.

 

Denis Iachimovschi, prim-secretar al UCTM, în raportul său, a relevat că însuşi faptul apariţiei Comsomolului în Moldova de astăzi a devenit o provocare în faţa actualei puteri, care a făcut tot posibilul pentru a-i nimici pe comunişti, pentru a nu admite renaşterea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Cu douăzeci de ani în urmă, primii lideri ai Comsomolului renăscut au fost Tatiana Nicoară, Eduard Babliuc şi Victor Verşinin. Astăzi putem doar să ne exprimăm mirarea cum, în complicatele condiţii de atunci, au reuşit să revigoreze organizaţiile comsomoliste în întreaga ţară.


În luările lor de cuvînt, participanţii la forum i-au numit pe fiecare dintre cei care, în primii ani de existenţă a Comsomolului, doar în baza propriului entuziasm au pus pe picioare, practic, de la zero, organizaţiile raionale şi municipale.


Astăzi, UCTM este o organizaţie puternică şi ea se dezvoltă în permanenţă. În spatele Comsomolului din Moldova se află nu numai acţiuni şi proiecte de orientare socială. UCTM de acum a acumulat o mare experienţă de activitate, inclusiv în ceea ce priveşte lupta politică. El desfăşoară o muncă planificată în mijlocul tineretului. Comsomolul are o colaborare permanentă cu alte organizaţii obşteşti, printre acestea fiind şi Consiliul Republican al Veteranilor. O prioritate în activitatea UCTM este ajutorarea pensionarilor singuratici şi a veteranilor de război.


Dintre cele mai apropiate planuri ale ULCT poate fi numită realizarea unui «Forum al tineretului», care se va desfăşura cu regularitate, fiind un teren pentru discuţii. Discuţiile se vor axa pe dezbaterea şi soluţionarea celor mai actuale probleme ale societăţii noastre din domeniul economiei, justiţiei, politicii, protecţiei sociale a populaţiei, protecţiei drepturilor omului, a dreptului constituţional... La lucrările forumului vor fi atraşi specialişti, experţi, deputaţi. Primul «Forum al tineretului» va avea loc chiar în următoarele zile de odihnă, adică pe 7-8 noiembrie. Şi, după cum a menţionat Denis Iachimovschi, ordinea lui de zi va fi mai mult decît pur şi simplu plină de conţinut.


În cadrul acestei acţiuni festive, organizată cu prilejul jubileului UCTM, au răsunat multe cuvinte calde şi pline de recunoştinţă, rostite atît la adresa generaţiei mai în vîrstă, cît şi la adresa tinerei generaţii.

 

Ala Mironic, preşedinte al Consiliului Republican al Veteranilor: «Echipei actualului Comsomol îi adresăm cerle mai profunde cuvinte de recunoştinţă. Vă mulţumim pentru faptul că păstraţi minunata noastră istorie. Astăzi, în această sală domneşte unitatea tuturor generaţiilor: a celei mai în vîrstă, a celei de mijloc şi a celei tinere, care este capabilă să înfrunte toate greutăţile».

 

Elena Bodnarenco, deputat în Parlament: «Comsomolul a fost şi va fi. În diferite perioade ale independenţei noastre, în ţară au existat diferite partide şi toate aveau organizaţiile lor de tineret. Dar foarte degrabă ele dispăreau împreună cu respectivele partide. Pe cînd Comsomolul nostru trăieşte. Şi asta pentru că există o idee, există un gînd, pentru că există binele şi există oameni care au creat această organizaţie şi continuă s-o dezvolte. Mulţumim tovarăşilor mai în vîrstă, deoarece Comsomolul trăieşte şi datorită eforturilor depuse de ei. Tinerilor comsomolişti le dorim succese, perspective frumoase».

 

Vladimir Voronin, lider al PCRM, în luarea sa de cuvînt i-a felicitat sincer pe toţi cei care au contribuit la renaşterea organizaţiei şi pe toţi cei care astăzi poartă drapelul Comsomolului. Şi le-a mulţumit pentru fapta eroică, pentru luptă. Potrivit lui, acum în Moldova se fac încercări de a distruge statalitatea moldovenească. «Noi trebuie să construim şi să dezvoltăm propria ţară. Nici într-un caz să nu admitem ca unioniştii să distrugă istoria noastră. Ţara trebuie modernizată în corespundere cu standardele mondiale. Pentru poporul nostru, pentru limba noastră — trebuie să luptăm. Partidul nostru este unicul în ţară, care luptă pentru Moldova. La această luptă participă activ şi Comsomolul nostru. Dacă noi vom pierde această luptă, vom rămîne fără Moldova. Toată speranţa ne-o punem în tînăra generaţie. Învăţaţi de la viaţă! Împreună, vom putea construi o Moldovă modernă, un stat dezvoltat. Succese!» — a rezumat Vladimir Voronin.

 

Olga Dzeatcovschi 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: