Totdeauna în formaţie de luptă
РУС. MOLD.
» » Totdeauna în formaţie de luptă

Totdeauna în formaţie de luptă

6-11-2015, 11:37
Просмотров: 1 292
  
Версия для печати   
Totdeauna în formaţie de luptăÎn vremurile tulburi de astăzi, încrederea în ziua de mîine le-o dă veteranilor doar Partidul Comuniştilor din Republica Moldova


Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie, săvîrşită de bolşevici în 1917 sub conducerea marelui Lenin pe fundamentul practic al marxismului, a devenit un prolog reformator în toate ţările planetei.


Organizaţia de veterani din Republica Moldova îi felicită pe toţi veteranii de război şi ai muncii, felicită Partidul Comuniştilor din Republica Moldova cu prilejul acestui remarcabil eveniment — aniversarea a 98-a a Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie.


Veteranii de război şi ai muncii totdeauna sunt în formaţie de luptă. Temelia organizaţiei de veterani, baza ei la desfăşurarea diferitelor acţiuni este organizaţia primară cu nucleul ei intelectual, moral, sincer şi insistent — preşedintele. Unul din astfel de conducători ai organizaţiei primare de veterani nr.4 din sectorul Buiucani este dna Ana Alioşin, care pe parcursul multor ani transpune în viaţă un scop nobil, şi anume a acorda ajutor fiecărui dintre cei 315 pensionari ai organizaţiei, făcînd acest lucru cu multă dragoste şi cu o înaltă moralitate comunistă.


Ea rezolvă problemele pe care le au veteranii scumpi inimii sale cu multă înţelepciune şi tact pedagogic. Acum, în hăţişurile economiei de piaţă, cînd omul este trecut pe planul doi, iar pe prim-plan se află valoarea adăugată, nu e atît de simplu să-i ajuţi la timp pe cei mai nevoiaşi dintre veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei, pe pensionarii singuratici, pe invalizi. E nevoie să faci multe: să chemi ambulanţa, să cumperi medicamente, care se scumpesc din zi în zi, să îmbărbătezi cu un cuvînt cald, să cumperi produse alimentare, ba chiar şi să găteşti o supă şi să-l hrăneşti pe un pensionar ţintuit la pat...

 

Un asemenea ajutor pe drept cuvînt fără de preţ le acordă veteranilor membrii comisiei pe probleme sociale şi de trai în frunte cu preşedintele ei, dna Valentina Hristoforova. Şi ei fac acest lucru de asemenea cu multă răbdare, înţelegere a stării omului ajuns într-o situaţie grea, cu zîmbet de adevărat tovarăş.


La desfăşurarea festivalului «Credinţă, Speranţă, Dragoste», organizaţia primară activează în colaborare strînsă cu activul comsomolist, cu comuniştii, cu organizaţiile de pionieri din liceele «A. Puşkin», «A. Cantemir», «V. Vasilache» . În această cu adevărat grandioasă acţiune se implică directori de licee, profesori, liceeni talentaţi, care prezintă un repertoriu mare de cîntece de pe front, militare şi patriotice. Selectarea lor pentru participarea ulterioară la concursurile pe sectoare, apoi la cel orăşenesc, în comun cu organizaţia «Moldova cea bună», o face comisia organizatorică în frunte cu neobosita Olga Boico. Dumneaei reuşeşte şi să-i organizeze pe directorii de licee, şi să asiste la reprezentările din şcoli, şi să le dea acestora o apreciere după merit.


Organizaţia noastră de partid a veteranilor zi de zi luptă contra murdăriei şi lipsei de grijă a străzilor, blocurilor de locuit, scărilor, a izvoarelor şi lacurilor. Luptăm împotriva tăierii ilegale a copacilor din spaţiile verzi din oraş, împotriva distrugerii în curţi a terenurilor de jocuri pentru copii şi a nisiparniţelor... Această muncă extrem de necesară o efectuează comisia ecologică în frunte cu Anatolie Smertinachi, care dă un exemplu de protecţie a infrastructurii oraşului nostru. În acest scop, organizează concursurile «Cea mai îngrijită curte», «Cea mai curată scară», «Cel mai frumos răzor de flori» etc.


Organizaţia primară nu-i lasă pe pensionari să stea de unii singuri între patru pereţi. De exemplu, cu eforturile activiştilor OPP, se organizează vizionări ale unor filme artistice, pensionarii sunt atraşi la organizarea sărbătoririi Zilei internaţionale a oamenilor în etate. Principalul e că în această zi pensionarii noştri au posibilitatea să se întîlnească, să stea de vorbă unii cu alţii...


Un moment extrem de semnificativ este acela cînd la întîlnirile cu veteranii şi pensionarii vin cu felicitările lor elevii. Ei vin cu flori, cadouri, concerte. Şi veteranii se bucură, doar copiii sunt viitoarea noastră generaţie, talentată şi promiţătoare. Tinerii le dăruie pensionarilor căldură, grijă şi atenţie, răsplătindu-i astfel pentru viaţa lor cu multe greutăţi, dar viaţă adevărată. Şi această muncă de asemenea e destul de complicată. Ea ar fi fost imposibilă fără contribuţia colectivului comisiei pentru cultură şi acţiuni de masă a OPP în frunte cu energica Lidia Sacico.


Pentru ca activitatea organizaţiei primare de veterani să fie cît mai eficientă, alături de dna Ana Alioşin vin să pună umărul Alexandr Şitov, Mihail Filat, Ana Melnic, Piotr Comendant, Ivan Demcenco, precum şi alţi pensionari capabili şi fizic, şi moral să se încadreze într-o permanentă şi fructuoasă muncă de sprijin şi ajutorare a oamenilor în etate.


Trebuie să menţionez şi faptul că o mare atenţie le acordă veteranilor, precum şi cetăţenilor în etate al treilea preşedinte al Moldovei, liderul PCRM, Vladimir Voronin. El participă personal la multe din acţiunile organizate de noi, ajută organizaţiile de veterani cu tot ceea ce-i stă în posibilitate. Anul acesta, cu prilejul sărbătorii de 70 de ani ai Marii Victorii, fracţiunea PCRM în Parlament a reuşit să obţină pentru veterani o indemnizaţie unică destul de considerabilă, precum şi un şir de înlesniri.


În vremurile tulburi de astăzi, pensionarii ca niciodată au nevoie de sprijin, de încredere în ziua lor de mîine. Şi această încredere le-o dăruie doar Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

 

Mihail Prosvirin, vicepreşedintele Consiliului de Veterani din municipiul Chişinău,

secretar al organizaţiei primare de partid nr. 1 din sectorul Buiucani

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: