Umăr la umăr
РУС. MOLD.
» » Umăr la umăr

Umăr la umăr

6-11-2015, 12:29
Viziuni: 1 078
  
Versiunea de tipar   
Umăr la umărEgalitate. Fraternitate. Prietenie a popoarelor. Egalitate în drepturi. Echitate. Solidaritate. Unitate. Toate acestea se referă la 7 noiembrie. 


Astăzi, în zilele cînd sărbătorim aniversarea a 98-a a Marii Revoluţii din Octombrie, unitatea oamenilor de bună voinţă se simte în mod deosebit. Şi nu doar în Moldova, ci în întreg spaţiul fostei cîndva puternica noastră patrie comună — URSS, în ţările Europei moderne, pentru care Revoluţia din Octombrie a pus începutul luptei împotriva samavolniciei, împotriva încălcării drepturilor şi libertăţilor oamenilor muncii.

 

Au trecut de atunci aproape o sută de ani, iar în faţa generaţiei contemporane se află aceleaşi provocări, continuă aceeaşi luptă cu inegalitatea socială, luptă pentru dreptul de a fi liber în ţara ta, fiind şi ea liberă. Modelul de construire a unui stat socialist, pe care în anii guvernării sale îl urma şi pe care, în pofida împotrivirii oponenţilor săi politici, PCRM îl implementa în viaţă prin fapre concrete, zi de zi, îşi demonstrează valabilitatea sa. Ţara — pentru popor, sistemul de guvernare a ţării — pentru popor, bunurile muncii colective — pentru popor. Acest model de organizare socială a existat în Uniunea Sovietică şi temeliile lui au fost clădite anume din momentul victoriei Revoluţiei din 1917. Cel pe care cu atîta înverşunare a încercat să-l distrugă puterea «democratică» din anii ’90.


Astăzi, de acum a cîta oară, «proeuropenii», cu sprijinul adversarilor interni şi externi ai statalităţii moldoveneşti, din nou încearcă să discrediteze şi să blameze Revoluţia. O Moldovă dezvoltată, o Moldovă cu adevărat democratică, o Moldovă sigură pe sine şi independentă. Iată de ce fel de ţară au nevoie, în primul rînd, cetăţenii ei, poporul ei.


În toţi aceşti ani, Partidul Comuniştilor şi adepţii săi luptă anume pentru o asemenea Moldovă. Dar e posibil ca ţara să fie readusă pe calea dezvoltării, să fie scoasă din ruină şi disperare doar cu condiţia s-o facem cu toţii împreună. În rînduri unite. Umăr la umăr. Iar a lupra pentru cauza dreaptă, comuniştii au demonstrat că sunt capabili.

 

Olga Dzeatcovshi

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: