Încă nu ne dăm bătuţi!
РУС. MOLD.
» » » Încă nu ne dăm bătuţi!

Încă nu ne dăm bătuţi!

30-10-2015, 14:40
Просмотров: 1 540
  
Версия для печати   
Încă nu  ne dăm bătuţi!La Chişinău a avut loc ordinarul turnir la şah al veteranilor 

Nu de mult (de acum al treilea an la rînd), la Consiliul Veteranilor din Chişinău a avut loc un meci de şah al veteranilor din municipiu. De data asta, turnirul a fost consacrat aniversării de 70 de ani de la încheierea celui de Al Doilea Război Mondial şi 25 de ani ai sărbătoririi Zilei internaţionale a oamenilor în etate.


La competiţie au participat cei mai buni şahişti veterani din fiecare sector al capitalei. În clasamentul pe echipe pe primul loc s-au plasat veteranii din sectorul Centru, pe al doilea loc — cei din sectorul Buiucani, pe al treilea loc — veteranii din sectorul Ciocana. Iar în clasamentul individual au învins următorii şahişti: B. Nevednicii (sectorul Ciocana) — locul I; V. Socolov (sectorul Buiucani) — locul II; N. Ianocinic (sectorul Botanica) — locul III.


Conform totalurilor turnirului, Iuri Eriomin, preşedintele Consiliului de Veterani din capitală, i-a felicitat pe învingători cu victoria binemeritată, înmînîndu-le diplome şi cadouri modeste.


La organizarea acestui meci de şah, un mare ajutor a acordat pensionarul G. Chiliverdi, un cunoscut şahist printre veterani, care a fost numit arbitru principal al respectivei manifestări sportive. Din numele veteranilor şahişti, dumnealui i-au fost aduse mulţumiri pentru contribuţia personală şi de asemenea i s-a înmînat un cadou modest. Următorul turnir la şah, numit «Meciul generaţiilor». va avea loc în primăvara anului viitor. În cadrul lui, se vor întrece în măiestrie veterani şi elevi ai unor instituţii de învăţămînt din capitală. Competiţia va fi consacrată sărbătorii Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941–1945.

 

A.Ionaș, membru al Consiliului de Veterani din municipiul Chișinău

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: