Partidul Comuniştilor va susţine proiectele de legi direcţionate la dezvoltarea Găgăuziei
РУС. MOLD.
» » Partidul Comuniştilor va susţine proiectele de legi direcţionate la dezvoltarea Găgăuziei

Partidul Comuniştilor va susţine proiectele de legi direcţionate la dezvoltarea Găgăuziei

8-02-2016, 20:20
Viziuni: 1 459
  
Versiunea de tipar   
Partidul Comuniştilor va susţine proiectele de legi direcţionate la dezvoltarea Găgăuziei Despre aceasta a declarat Vladimir Voronin, preşedinte al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova,  în cadrul întrevederii sale, pe 8 februarie, cu Dmitri Constantinov, preşedinte al Adunării Populare a Găgăuziei.


După cum informează serviciul de presă al PCRM, în dialogul lor, Vladimir Voronin şi Dmitri Constantinov au discutat despre problemele sociale şi economice ale Găgăuziei, despre armonizarea legislaţiei naţionale şi regionale în cadrul comisiei speciale create de Parlamentul Moldovei.

 

Preşedintele Partidului Comuniştilor a atras atenţia asupra necesităţii unei abordări complexe în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei, cu luarea obligatorie în calcul a  statutului politic special al autonomiei găgăuze şi cu expertizarea documentelor elaborate de această comisiei de către specialiştii Comisiei de la Veneţia, reieşind din prevederile Cartei Europene a comunităţilor locale.


Vladimir Voronin l-a încredinţat pe conducătorul Adunării Populare că fracţiunea parlamentară a PCRM va susţine proiectele de legi orientate la dezvoltarea Găgăuziei.


În plus, interlocutorii au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia ce s-a creat în jurul Televiziunii Publice din Găgăuzia.

Dmitri Constantinov i-a mulţumit lui Vladimir Voronin pentru permanenta atenţie pe care o acordă problemelor Găgăuziei – începînd cu introducerea în Constituţia Republicii Moldova a patru articole referitoare la statutul Găgăuziei şi continuînd cu perioada dezvoltării economice şi sociale active a regiunii în timpul guvernării ţării de către Partidul Comuniştilor.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: