Responsabilitatea e pe umerii politicienilor
РУС. MOLD.
» » Responsabilitatea e pe umerii politicienilor

Responsabilitatea e pe umerii politicienilor

18-12-2015, 13:45
Просмотров: 1 523
  
Версия для печати   
Responsabilitatea e  pe umerii politicienilorPreşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut la finele săptămоnii trecute, o оntrevedere cu Adjunctul Asistentului Secretarului de Stat al SUA, Bridget A. Brink, оn cadrul căreia a fost discutată situaţia din Republica Moldova şi căile de depăşire a crizei politice prin care trece actualmente ţara noastră.


În acest context, Vladimir Voronin, a accentuat, că PCRM a lansat mai multe iniţiative pentru identificarea unor astfel de soluţii, inclusiv asumarea de către întreg corpul legiuitor al Parlamentului a responsabilităţii colective pentru selectarea şi desemnarea în componenţă noului Guvern a unor persoane profesioniste, neafiliate politic, sau, în calitate de alternativă, crearea unui guvern de centru-stînga, propuneri care, de fapt, nu au fost acceptate de către partidele reprezentate în Parlament.


Bridget A. Brink a căzut de acord, că Republica Moldova traversează actualmente o perioadă mai dificilă în istoria sa, şi a expus opinia, că clasa politică urmează să demonstreze maturitate şi responsabilitate pentru situaţia din ţară şi soarta cetăţenilor ei, subliniind, că Guvernul SUA va susţine eforturile orientate spre democratizarea Republicii Moldova, combaterea corupţiei şi instaurarea statului de drept.

 

Preşedintele PCRM şi Asistentul Adjunctului Secretarului de Stat al SUA au trecut în revistă şi realizarea de către Republica Moldova a angajamentelor asumate în cadrul Acordului de asociere RM-UE. Vladimir Voronin a declarat, că PCRM nu a susţinut semnarea acestui document, considerîndu-l prematur pentru Republica Moldova, dar subliniind, că realizarea lui ţine de respectarea de către partea moldovenească a angajamentelor asumate faţă de UE. În această ordine de idei, Vladimir Voronin a atras atenţia diplomatului american, că Guvernul RM nu a realizat pe parcursul anilor 2014-2015 practic nici un angajament din prevederile acestui Acord.

 

Serviciul de presă al PCRM

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: