Moldova e supusă voinţei oligarhilor
РУС. MOLD.
» » Moldova e supusă voinţei oligarhilor

Moldova e supusă voinţei oligarhilor

9-02-2016, 10:10
Viziuni: 1 674
  
Versiunea de tipar   
Moldova e supusă voinţei oligarhilorRespectiva constatare a răsunat la întrevederea pe care , la 8 februarie, a avut-o preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, cu Petras Auştreavicius, raportor pentru Republica Moldova al Parlamentului European.


Serviciul de presă al PCRM relatează că, în discuţia referitoare la situaţia politică actuală din Moldova, Vladimir Voronin a reiterat faptul că Partidul Comuniştilor încă în 2012 a prevenit societatea moldavă şi structurile europene despre pericolul progresării în Republica Moldova a fenomenului stat capturat. Corupţie la toate nivelurile, şantaj şi presiune asupra celor indezirabili, monopolizarea controlului asupra institutelor statului, formal independente, precum şi asupra mass-media – acestea şi alte componente ale realităţii de astăzi din Moldova însoţesc în mod inseparabil procesul dee supunere a ţării voinţei oligarhilor.


Pe parcursul discuţiei, preşedintele PCRM l-a informat pe deputatul Parlamentului European despre întîlnirile în repetate rînduri ale conducerii PCRM cu reprezentanţii structurilor europene, întîlniri la care au fost prezentate numeroase observaţii critice  privind articole concrete din Acordul de Asociere cu UE, în primul rînd, cele cu un caracter vădit discriminatoriu faţă de producătorii moldoveni.


De asemenea, Vladimir Voronin a atras atenţia interlocutorului asupra faptului că, practic, nici unul din punctele de directivă ale Acordului de Asociere pentru anul 2015 nu a fost îndeplinit.


O asemenea stare de lucruri demonstrează în mod elocvent făţărnicia autorităţilor moldovene, care de mai mulţi ani folosesc lozinca integrării europene şi numeroasele credite în propriile lor interese egoiste.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: