Nu ne e teamă de provocări
РУС. MOLD.
» » Nu ne e teamă de provocări

Nu ne e teamă de provocări

19-03-2016, 14:52
Viziuni: 1 396
  
Versiunea de tipar   
Nu ne e teamă  de provocăriComuniştii din Dubăsari: Să comunicăm mai mult cu populaţia, să avem mai multe discuţii cu oamenii, să propagăm activitatea PCRM


La plenara comitetului de partid din raionul Dubăsari, care a avut loc în ziua de 11 martie, au fost supuse discuţiilor chestiunile examinate în cadrul Plenarei a XVIII-ea a CC al PCRM şi pregătirea pentru apropiatul congres, al VII-lea, al partidului.

 

La lucrările plenarei a luat parte Elena Bodnarenco, secretar executiv al CC al PCRM, deputat în Parlamentul republicii, a cărei alocuţiune în cadrul plenarei a făcut lumină în unele chestiuni legate de poziţia CC şi trădarea celor 14 deputaţi — foşti membri ai Partidului Comuniştilor.


Din componenţa comitetului raional fac parte 41 de comunişti, dintre care la plenară au participat 38 de comunişti. La plenară au fost invitate şi femeile comuniste — în organizaţia raională de partid se află la evidenţă 120 de femei — deşi nu au avut posibilitate să vină toate. La momentul desfăşurării plenarei, sărbătoarea de 8 martie rămăsese în urmă, însă bărbaţii colegi de partid au hotărît să le bucure pe femei cu felicitări şi cu un mic concert.


În raportul său, Grigori Policinschi, prim-secretar al comitetului raional, a remarcat faptul că organizaţia raională din Dubăsari a reuşit, practic, să-şi restabilească componenţa sa numerică. La momentul desfăşurării conferinţei raionale, organizaţia de partid număra în rîndurile sale 393 de comunişti, printre care sunt foarte mulţi reprezentanţi ai generaţiei tinere. Şi forţele tinere continuă să vină. Mulţi comuişti tineri fac parte din organele administrării locale la nivel de primari şi consilieri.


Primul secretar a mai subliniat şi alt fapt, şi anume că dintre comuniştii care activează în organele administrării publice nu a plecat nimeni din rîndurile partidului, deşi din partea unor formaţiuni politice s-au făcut încercări de a dezbina rîndurile membrilor PCRM din raionul Dubăsari. Iar totalul alegerilor locale, ţinînd cont de situaţia socială şi economică din ţară, precum şi de instabilitatea politică, s-au dovedit a fi pentru comuniştii din raion mai mult decît satisfăcătoare. În 6 din cele 11 primării alegerile au fost cîştigate de candidaţii din partea PCRM. Este vorba despre primăriile din satele Coşniţa, Doroţcaia,Corjova, Molovata Nouă, Holercani şi Molovata.

 

În cadrul dezbaterilor au luat parte 8 oameni, printre care şi veteranul de partid, veteranul de război Alexandr Demianovici Miţcul, şi secretarul pentru ideologie, Piotr Porubin, care i-a îndemnat pe cei prezenţi să-şi consolideze şi mai mult rîndurile, să nu se teamă de provocări, să comunice mai mult cu populaţia, să aibă mai multe discuţii cu oamenii, să propage activitatea PCRM. El a amintit recenta întîmplare cînd a fost împrăştiat zvonul cum că primarul satului Corjova, împreună cu consilierii şi cu întreaga organizaţie de partid au trecut de partea socialiştilor. Însuşi Piotr Porubin, fiind secretar al OPP din satul Corjova, este indignat de născocirea unor astfel de minciuni. Chiar dacă şi de bună seamă ar fi avut loc trădări, ar fi putut fi vorba de 1-2 oameni, ci nu de toţi cei 31 de comunişti care intră în componenţa respectivei organizaţii. Şeful Partidului Socialiştilor într-adevăr a fost la Corjova, asta însă nu înseamnă că, într-o clipă, toţi comuniştii au dorit să fie socialişti.


Participanţii la plenară au vorbit şi despre trădarea celor 14 deputaţi, bineînţeles, condamnîndu-le fapta. În ajunul trădării, Serghei Stati a fost la conferinţa de la Coşniţa. În cadrul ei, a luat cuvîntul, a rostit cuvinte frumoase, a zîmbit, s-a comportat ca un adevărat coleg de partid, iar a doua zi comuniştii află despre trădarea lui. Printre oamenii cumsecade, un astfel de comportament făţarnic nu poate să nu trezească indignare.

 

În general, plenara s-a desfăşurat într-o atmosferă normală de lucru, pe parcursul ei au luat cuvîntul mulţi comunişti tineri, sala a fost activă, s-a reuşit să fie examinate toate chestiunile de pe ordinea de zi a plenarei.

 

Ana Vetrova

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: