Este elementar, Batson!
РУС. MOLD.
» » Este elementar, Batson!

Este elementar, Batson!

4-04-2016, 09:04
Viziuni: 1 211
  
Versiunea de tipar   
Este elementar, Batson!În cadrul unei emisiuni radiofonice, Fil Batson, ambasador al Marii Britanii la Chişinău, a criticat lipsa de reforme în sfera justiţiei moldoveneşti. Şi chiar a declarat că «a fost creat un sistem distructiv, care apără interesele elitei». 

În acest context, aş vrea să remarc că acest «sistem distructiv» s-a format cu ajutorul nemijlocit al Occidentului. Iar acum iese că reprezentanţii lui se vorbesc de rău chiar ei pe sine înşişi. Zadarnic o fac. Nimeni nu le va aprecia gestul.


În continuare, Fil Batson, în treacăt, a descoperit America, declarînd că «cei care se află la putere au înţeles că reformele pe care s-au obligat să le înfăptuiască, semnînd Acordul de Asociere, în realitate vor dăuna propriilor lor interese».


Diplomatul a menţionat că «cel mai mare risc constă în faptul că guvernarea nu învaţă nimic pe seama propriilor ei greşeli şi continuă să mimeze reformele». Ce fel de «greşeli» ale guvernanţilor aveţi în vedere, dle Batson?! Ceea ce credeţi că sunt greşeli, e un plan metodic de jefuire a propietăţii de stat, deci a poporului.


În această privinţă trebuie să dai dovadă de multă pricepere. În legătură cu asta, vreau să-i amintesc domnului Ambasador că, în Marea Britanie, democraţia şi ordinea s-au statornicit pe parcurs de secole. Secole în care au zburat multe capete şi alte părţi ale corpului uman, au fost înecaţi, arşi, îngropaţi de vii o mulţime de oameni bravi. Statul nostru are doar 25 de ani, dar e timpul să începem şi noi să trăim după modelele occidentale.


De exemplu, să-l scoatem în piaţa centrală pe dl Tănase, preşedinte al Curţii Constituţionale, să-i punem capul pe o buturugă şi... toporul pe el! După care să anunţăm cu voce tare că se va întîmpla la fel cu toţi cei care încalcă Legea Supremă. Sunt sigur, numărul doritorilor de a face un asemenea lucru va scădea simţitor.


După aceea, să-l scoatem tot acolo pe actualul ministru al Apărării, Anatol Şalaru, şi să-l trecem prin aceeaşi procedură: pentru corupţie şi trădare de Patrie. Să facem acelaşi lucru cu alţi delapidatori de bani piblici şi luători de mită.


După care, domnule Ambasador, ne vom putea apuca de înfăptuirea reformelor propuse de dumneavoastră «în toate domeniile». Este un lucru elementar, Batson!

 

Eugeniu Marian 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: