Autorităţile din Moldova îi induc în eroare pe partenerii de dezvoltare
РУС. MOLD.
» » Autorităţile din Moldova îi induc în eroare pe partenerii de dezvoltare

Autorităţile din Moldova îi induc în eroare pe partenerii de dezvoltare

16-02-2016, 15:07
Viziuni: 619
  
Versiunea de tipar   
Autorităţile din Moldova îi induc în eroare pe partenerii de dezvoltare Acest lucru l-a declarat preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, în cadrul întrevederii sale cu ambasadorul Marii Britanii în ţara noastră, Philip Batson. 

 


După cum transmite serviciul de presă al PCRM, părţile au avut ca subiect de dicuţie actuala situaţie politică şi social-economică din Moldova.

 

Vladimir Voronin a atras atenţia interlocutirului său asupra faptului că primii paşi întreprinşi de către noul Guvern demonstrează că guvernarea nu are un plan sistemic de scoatere a ţării din profunda criză socială şi economică. În loc de măsuri clare şi coordonate, noi auzim tradiţionalele promisiuni goale şi vedem acţiuni agitate, care au scopul de a induce încă o dată în eroare partenerii de dezvoltare, şi asta pentru a obţine de la ei credite şi granturi. Totodată, trezeşte nedumerire faptul că, în loc ca să lanseze ei înşişi iniţiative privind soluţionarea problemelor interne acumulate, noua componenţă a Guvernului aşteaptă „reţete de salvare” de la Fondul Monetar Internaţional.

 

Prreşedintele PCRM a mai relevat că, de fapt, proiectul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană i-a fost impus Republicii Moldova. Totodată, funcţionarii de la guvernare au acceptat, fără de nici o excepţie, toate propunerile structurilor europene, fără a pătrunde în faptul că un şir din acestea contravin în mod direct intereselor naţionale şi, în primul rînd, intereselor producătorilor moldoveni. În acest sens, Vladimir Voronin consideră că o formulă mult mai eficientă de colaborare cu Uniunea Europeană ar fi putut fi Acordul cu privire la comerţul asimetric, semnat anterior, al cărui potenţial ar fi putut fi folosit pe parcursul încă a cîtorva decenii.

 

Părţile au căzut de acord că, la etapa dată, sarcina primordială a tuturor institutelor puterii este lupta împotriva corupţiei. Totodată, Vladimir Voronin şi-a exprimat temerea că autorităţile vor încerca să mimeze o activitate dinamică. În acest context, preşedintele PCRM s-a oprit în mod separat asupra pericolului ce-l prezintă fenomenul coruperii politice. Ca rezultat, un şir de deputaţi, pierzîndu-şi ruşinea şi obrazul, îi caută pe cei care le vor plăti cel mai mult pentru trădarea partidului şi a alegătorilor care i-au ajutat să acceadă în Parlament. Prin aceasta, ei fac să fie pus la îndoială însuşi faptul legitimităţii actualei legislaturi a organului legislativ.

 

La rîndul său, ambasadorul Marii Britanii a subliniat importanţa asigurării în Moldova a independenţei sistemului judiciar şi a organelor de ocrotire a ordinii de drept, precum şi aplicarea unor măsuri eficiente de contracarare a corupţiei.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: