Sărăntocii din Parlament
РУС. MOLD.
» » Sărăntocii din Parlament

Sărăntocii din Parlament

18-04-2016, 11:27
Viziuni: 2 764
  
Versiunea de tipar   
Sărăntocii din Parlament Din ziua trădării, «figura centrală» a celor 14 transfugi — Violeta Ivanov, treptat, nimerește în epicentrul istoriilor scandaloase


Și problema, nici pe departe, nu constă în dezlănțuirea împotriva acesteia a unei campanii mitice de discreditare, evident, «inițiată de Partidul Comuniștilor». Problema constă în neprincipialitatea, lăcomia și îmbuibarea a însăși Violetei Ivanov. De altfel, judecați și singuri. 

 

Nu mai știu cîți arginți a primit Violeta Ivanov pentru renegarea sa. Renato Usatîi susține, de exemplu, că ar fi vorba despre 200 de mii de euro. Nu este exclus acest fapt. Logica simplă sugerează că instigatorilor (în cazul nostru este vorba despre Ivanov, Reșetnicov și, posibil, Stati), întotdeauna, li se plătește mai mult decît restului turmei. Dar nu asta-i principalul.

 

Cît de greu e să fii deputat


Nu au reușit bine «arginții» să se stabilească în conturile bancare, dar d-na Ivanov să-și cumpere o blană nouă, cum s-a constatat, că ea însăși, Sergiu Stati și democrata Valentina Buliga, care li s-a alăturat, sunt, de fapt, adevărați cerșetori, care au nevoie de ajutorul nostru.

 

«Cu salariul de 7500 de lei poți doar să supraviețuiești în Moldova. Angajații unor firme ridică salarii de zece ori mai mari», a declarat Sergiu Stati. La acest capitol, cu siguranță, logica lui Stati șchiopătează. În primul rînd, de ce votează pentru salariul minim al populației în mărime de 1800 de lei dacă știe perfect că pînă și cu 7500 de lei se poate «doar de supraviețuit». În al doilea rînd, există o soluție ideală — să-și depună mandatul de deputat, să se angajeze într-o firmă și să cîștige mai mult.

 

«Oamenii nici nu știu ce salarii primesc deputații», a declarat cu disperare Violeta Ivanov. De ce nu știm, știm. Aceste date sunt publice. Estimările prealabile arată că salariu mediu lunar al unui deputat în Parlamentul Republicii Moldova depășește 22 600 de lei.

 

Ei bine, din cîte vedem, această sumă este infimă pentru Violeta Ivanov. Cum să nu! Doar ea adoră să facă shopping la Paris, să-și petreacă vacanțele în Malta și să poarte boarfe de brand. Fapt despre care a și povestit într-un interviu pentru revista Aquarelle. Așa că, în această situație, suma respectivă infimă nici nu poate fi suficientă.

 

Cu vocea sa străină


Oricărui om chibzuit din Moldova îi este clar că plecarea «celor 14» din fracțiunea PCRM nici nu miroase a dezacord politic. Ei, pur și simplu, au fost cumpărați angro pentru ca, în momentul potrivit, să voteze ascultător pentru anumite scopuri sau cadre necesare cuiva.

 

Însă, ei nu se pot numi singuri pe ei trădători, chiar dacă Platon le este prieten. De aceea, trădătorii adoră să-și scoată în evidență propria «independență». Periodic, Violeta Ivanov iese la rampă în calitate de purtătorul lor de cuvînt.

 

Scîncetele referitoare la «salariul mizer» în mărime de 7 500 de lei, nu sunt altceva decît un apropo subtil în adresa cumpărătorilor de deputați: «Mai pregătiți arginți pentru continuarea banchetului». Nu de alta, dar se apropie alegerile prezidențiale. Este nevrednic și nedemn de asemenea «politicieni», care dispun de capacitatea de a trăda, într-o clipită, poporul și țara de îndată ce văd bancnote tipărite în Europa, să ridice de două ori mîna în schimbul unei singure remunerări. Mai mult decît atît, «luptătorii pentru stabilitate», exprimată în euro și dolari, scontează să obțină această stabilitate pentru restul perioadei cît mai au de stat în fotoliile de deputat.

 

Nu mă bate, mamă, cu chiloții uzi!

 

Adevăratul scandal, «matur» de felul său, s-a dezlănțuit atunci cînd presa a publicat cîteva fotografii preluate din rețelele de socializare, în care, Margarita — mezina Violetei Ivanov, expune publicului larg un șir întreg de cumpărături luxoase: haine, genți, ochelari, parfumuri — toate cu logotipul brandurilor renumite. Unde mai pui că stă la volanul nu celei mai ieftine dintre cele mai scumpe mașini.

 

Lacoma nimfetă nu a înțeles pe cît de tare-și pune mama la bătaie, care, verbal, lupta activ pentru echitatea socială. În orice țară din UE (unde ne «integrăm» atît de insistent), asta ar fi generat demisia deputatului. Însă, deputata, originară din Ocnița nu a făcut acest lucru, ba chiar mai mult — a ieșit la rampă. Cum se zice — eu nu sunt eu și nici casa nu-i a mea. Potrivit Violetei Ivanov, fiica ei trăiește «ca și toți ceilalți». Ei bine, este clar ca bună ziua, de ce să calomniem biata fată? La noi, în Moldova, toți — au cîte un castel în construcție, cîte un «porsche», cîte un smartphone placat cu aur — așa trăiesc toți moldovenii…

 

De altfel, Violeta Ivanov afirmă că Margarita a împrumutat toate aceste obiecte de lux de la cunoștințele sale, s-a fotografiat cu ele și le-a întors înapoi. În realitate, locuiește într-un bloc hrușciovka, își cumpără haine de la «Calea Basarabiei» și se odihnește la lacul Ghidighici.

 

Cît despre amploarea scandalului între mamă și fiică, nu ne rămîne decît să ghicim. Probabil, în procesul de educație au fost incluse metode de educație învechite. Și, se pare că au avut efect. Pagina fiicei Violetei Ivanov din Instagram, conține, acum, mult mai puține fotografii: Margarita a înlăturat pozele cu blănuri, bijuterii scumpe, haine și automobile. De asemenea, ea și-a închis contul făcînd imposibilă vizionarea paginii sale a persoanelor neînregistrate. Acum, pe pagina fetei au rămas doar cîteva fotografii modeste în care este doar ea.

 

Să purcedem la investigare

 

Cu toate acestea, scandalul nu s-a potolit. Colegii noștri de la Ziarul de Gardă au realizat propria investigație jurnalistică în ceea ce privește averea familiei Violeta Ivanov și au publicat rezultatele acesteia.

 

Potrivit Ziarului de Gardă, deputatul Ivanov minte atunci cînd declară că fiica sa nu are nimic și trăiește ca toți ceilalți. În articol se menționează faptul că în anul 2008, Vasile Ivanov — bunicul Margaritei, i-a făcut cadou fetiței de 9 ani, o casă cu suprafața de 66 metri pătrați cu tot cu un teren de pămînt aferent sub construcție pe strada Bisericii din sectorul Buiucani al capitalei. Acum casa cea bătrînească a fost dărîmată, iar în locul acesteia se înalță alta — cu două nivele și mansardă, care aproape este gata. La drept vorbind, dacă fotografiile Ziarului de Gardă sunt elocvente, nici nu este vorba despre mansardă, casa are chiar toate trei etaje bune. Pentru că, acum, la calcularea impozitului imobiliar se ia în calcul numărul nivelelor acestui imobil, este foarte clar de unde vine dorința de a califica o casă cu trei etaje în una cu două și mansardă. Și, se aranjează acest lucru în schimbul unei mite.

 

Locuitorii din acest raion confirmă că socrul deputatei s-a mutat cu traiul în suburbie, iar lucrările de construcție sunt gestionate de soțul alesei poporului — Serghei Ivanov.

 

Însuși, Serghei Ivanov se numără printre angajații ÎI Ionel-Ivanov, continuă Ziarul de Gardă, întreprindere gestionată de Maria Ivanov — soacra Violetei în vîrstă de 69 de ani. Se pare că această vîrstă onorabilă are impact asupra treburilor firmei.

 

Potrivit datelor Camerei Înregistrării de Stat, capitalul ei social este de 0 lei și în cadrul activității sale, întreprinderea nu a prezentat nici un raport financiar. ÎI este deținută în baza închirierii a două terenuri din strada Valea Crucii (cu suprafața totală de 30 de ari), care se folosesc în calitate de parcări. Costul parcării unui automobil este de 15 lei pe zi. Capacitatea celor două parcări este de 100 de mașini. În acest fel, dintr-un calcul simplu, reiese că, timp de un an, aceste terenuri aduc proprietarilor lor un venit de circa jumătate de milion — afirmă Ziarul de Gardă.

 

Comentînd investigația realizată de Ziarul de Gardă, Ivanov a spus că această publicație este o calomnie, însă, murdăria nu se lipește de ea. Aș vrea să cred că așa și este. Or, acest lucru ar veni să contrazică legile fizicii care spun, în mod clar, că încărcăturile de același sens au tendința să se respingă.

 

Eugeniu Marian

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: