În prim-plan — colaborarea
РУС. MOLD.
» » În prim-plan — colaborarea

În prim-plan — colaborarea

15-04-2016, 17:05
Viziuni: 929
  
Versiunea de tipar   
În prim-plan — colaborareaVinerea trecută, pe 15 aprilie, la redacţia ziarului „Comunistul” au fost în vizită Vladimir Voronin, preşedintele Partidului Comuniştilor, şi  Kazbek Taisaev, secretar al CC al Partidului Comunist din Federaţia Rusă, prim-vicepreşedinte al Consiliului Central al UPC-PCUS, deputat al Dumei de Stat a CF FR, prim-vicepreşedinte al DS cu probleme ale CSI, care a sosit în ţara noastră într-o vizită de lucru. Unul din motivele acestei vizite a fost ordinara, a 21-a, aniversare de la apariţia primului număr al ziarului „Comunistrul”.


Întrevederea echipei redacţionale cu liderii PCRM şi PCFR s-a desfăşurat într-o atmosferă neformală. În cadrul ei au fost supuse discuţiei chestiuni serioase, actuale pentru mişcarea comunistă din tot spaţiul postsovietic, din Europa şi din lume în ansamblu.

 

În calitatea sa de prim-vicepreşedinte al Consiliului Central al UPC-PCUS, Kazbek Taisaev a adus la cunoştinţa jurnaliştilor chestiunile de pe ordinea de zi a activităţii UPC-PCUS, precum şi problemele cu care în prezent se confruntă partidele comuniste din ţările CSI. Echipa de creaţie a ziarului „Comunistul” a manifestat un deosebit interes faţă de actuala situaţie din Rusia, în contextul viitoarelor alegeri în Duma de Stat a Federaţiei Ruse.

 

Totodată, tovarăşul Taisaev a demonstrat o foarte bună cunoaştere a realităţilor politice din Republica Moldova, unde activează un partener vechi şi de nădejde, un tovarăş de idei al PCFR în mişcarea comunistă – Partidul Comuniştilor din Republica Moldova în frunte cu preşedintele lui, Vladimir Voronin. După cum a subliniat Kazbek Taisaev, poporul din Moldova are doar în persoana PCRM un apărător al intereselor şi năzuinţelor sale, fapt despre care vorbesc şi cei 8 ani de guvernare eficientă a Republicii Moldova de către comunişti în perioada anilor 2001-2009.

 

Potrivit lui, chiar şi aflîndu-se ultimii şapte ani în opoziţie, Partidul Comuniştilor nu numai că nu-şi pierde importanţa sa în lupta pentru apărarea intereselor cetăţenilorMoldovei, ci şi îşi întăreşte autoritatea – atît în cadrul statului moldovenesc, cît şi în cadrul comuniăţii partidelor comuniste din spaţiul postsovietic.

 

La rîndul său, Vladimir Voronin, preşedinte al PCRM, al treilea preşedinte al Moldovei, a subliniat că această colaborare între comuniştii din Moldova şi cei din Rusia poate servi drept exemplu de interacţiune tovărăşească şi luptă comună pentru afirmarea principiilor socialiste de statalitate. În legătură cu aceasta, Vladimir Voronin şi-a exprimat recunoştinţa faţă de comuniştii ruşi, precum şi faţă de Ghenadie Ziuganov, preşedinte al Comitetului Central al Partidului Comunist din Federaţia Rusă,  pentru sprijinul acordat pe toate căile comuniştilor moldoveni.

 

Ca răspuns, tovarăşul Taişaev, în persoana preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin, i-a încredinţat pe comuniştii din Moldova că Partidul Comuniştilor din Federaţia Rusă apreciasză înalt, studiază şi propagă experienţa activităţii comuniştilor moldoveni atît la guvernarea ţării, cît şi în opoziţie.

 

După cum a remarcat Kazbek Taisaev, unul dintre cele mai responsabile roluri în promovarea programului PCRM îi aparţine organului de presă al CC al PCRM – ziarului „Comunistul” – care face faţă respectivei sarcini în modul cel mai onorabil.

 

Cu prilejul aniversării a 21-a de la apariţia primului număr al ziarului „Comunistul” şi în legătură cu rezultatele obţinute de jurnalişti, echipei redacţionale i-au fost înmînate cadouri memorabile. Din partea Partidului Comunist al Federaţiei Ruse, Olgăi Dzeatcovschi, redactorf-şef al ziarului „Comunistul”, i-a fost înmînat Орден Союза братских народов (Ordinul Uniunii Popoarelor Frăţeşti), iar unei dintre cei mai vechi colaboratori ai ziarului, Maria Donici, – medalia comemorativă „В ознаменование 140-летия со дня рождения В.И. Ленина” („În cinstea aniversării a 140-ea din ziua naşterii lui V.I.Lenin”).

 

La încheierea întrevederii, s-a ajuns la înţelegerea privind lărgirea colaborării între echipa redacţională a ziarului „Comunistul” şi Partidul Comunist din Federaţia Rusă, precum şi cu UPC-PCUS.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: