Poporul nu trebuie să devină o păpușă în mîinile regimului
РУС. MOLD.
» » Poporul nu trebuie să devină o păpușă în mîinile regimului

Poporul nu trebuie să devină o păpușă în mîinile regimului

6-09-2016, 13:08
Viziuni: 1 249
  
Versiunea de tipar   
Poporul nu trebuie să devină o păpușă în mîinile regimuluiPartidului Comuniștilor face un apel către toate forțele sănătoase, către toți alegătorii să boicoteze alegerile neconstituționale ale președintelui țării.

 

Această declarație a fost făcută în ziua de 6 septembrie de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul unei conferințe speciale de presă. La respectiva conferință au mai participat Ina Șupac, conducător al fracțiunii PCRM în Parlament, deputata Elena Bodnarenco, secretar executiv al CC, Oleg Reidman, deputat în Parlament din partea PCRM, și jurnalistul Constantin Starîș.

 

Vladimir Voronin a subliniat că decizia de a boicota alegerile președintelui țării a fost luată de majoritatea comuniștilor la Plenara a XX-ea a CC al PCRM, care și-a desfășurat lucrările sîmbăta trecută. Schimbarea regimului constituțional din Moldova trebuie să se facă exclusiv în conformitate cu prevederile Constituției Republicii Moldova, cu voința exprimată de popor pe calea organizării unui referendum sau cu votul a nu mai puțin de 2/3 al deputaților din Legislativ.


”Alegătorii au dreptul să participe la alegeri, să nu participe la alegeri sau să boicoteze alegerile. PCRM face apel către toți alegătorii să boicoteze alegerile președintelui țării, deoarece ele de la bun început sunt neconstituționale. Și orice candidat, în cazul victoriei lui la aceste alegeri constituționale, va fi un președinte nelegitim”, a declarat liderul PCRM.

Potrivit lui, actuala guvernare demult nu se mai bucură de încredere, iar alegerile neconstituționale nu sunt altceva decît încă un joc politic murdar, al cărui rezultat va fi pentru Moldova unul lamentabil. În urma acestor alegeri nelegitime, neconstituționale ale președintelui țării, orice candidat care va fi ales în respectiva funcție este condamnat la nelegitimitate.


În legătură cu asta, conducătorul fracțiunii PCRM în Parlament, Ina Șupac, a declarat că principalul mesaj pe care comuniștii vor să-l aducă la cunoștința alegătorilor constă în aceea că viitorul președinte al Moldovei va fi controlat și docil, că împuternicirile lui în actualele condiții vor fi limitate. În opinia ei, componentele puterii în mod intenționat nu le explică oamenilor aceste nuanțe. Autoritățile ascund faptul că orice persoană va ocupa după alegeri fotoliul de președinte de țară, ea nu va fi altceva decît o marionetă. Mai mult, autoritățile urzesc planul ca după alegeri, cu ajutorul majorității parlamentare supuse, să limiteze împuternicirile președintelui, inclusiv pînă la lipsirea dreptului ca el să propună Parlamentului candidatura sa la funcția de prim-ministru. ”În această situație, trebuie să ne dăm seama de faptul că participarea la alegeri înseamnă participarea la un joc politic murdar și că autoritățile intenționează cu ajutorul alegătorilor să continue dezmățul în țară”, a declarat Ina Șupac, îndemnînd societatea ca prin votul său la alegeri să nu contribuie la o statornicire și mai trainică în Moldova a regimului mafiot-oligarhic.


Elena Bodnarenco, secretar executiv al CC, a subliniat că, pe parcursul celor patru ani trecuți, tot poporul Moldovei a urmărit acțiunile unui președinte-păpușă, iar astăzi lui, acestui popor, din nou i se propune să participe la un act antistatal, la alegeri neconstituționale, pentru a alege din nou la funcția de președinte o altă păpușă. Iată de ce comuniștii vor insista ca, prin metode constituționale, să fie dizolvat Parlamentul și desfășurate alegeri parlamentare anticipate.


Constantin Starîș a atras atenția asupra faptului că abia nu demult oponenții politici au cerut în cor ca să fie dizolvat Parlamentul și organizate alegeri parlamentare anticipate: ”Dar iată că li s-a aruncat un os care se numește alegeri libere ale președintelui, și ei imediat au dat uitării revendicările lor, au înhățat osul și au alergat să participe la cursa prezidențială. Astfel, ei au legitimat această perversiune constituțională”.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: