Poporul este făcut complice la crimă
РУС. MOLD.
» » Poporul este făcut complice la crimă

Poporul este făcut complice la crimă

19-09-2016, 11:26
Viziuni: 634
  
Versiunea de tipar   
Poporul este făcut complice la crimăDin luarea de cuvînt la ședința activului comitetelor raionale ale PCRM din municipiul Chișinău a lui Oleg Reidman, membru al Comitetului Central al PCRM, deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În luarea sa de cuvînt, el a accentuat că actualei puteri nu trebuie să i se permită să se întărească, în timp ce alegerile prezidențiale directe sunt programate anume pentru a cîrpi fisura, «a repara» puterea. Președintele ales va fi președintele acestei puteri hoțești. Iată de ce astăzi unica soluție este de a boicota alegerile, pentru a așeza întregul proces într-o albie legală, pentru a organiza un referendum constituțional, a adopta modificări ale Constituției nu numai privind modalitatea de alegere a șefului statului, ci și a înlătura contradicțiile între președintele ales de întregul popor și Parlamentul ales de întregul popor, pentru a separa împuternicirile lor astfel ca să nu existe divergențe.


«Principala întrebare care ni se pune astăzi este următoarea: ce rost din boicotare, dacă puterea va rămîne aceeași? Și noi răspundem cu întrebare la întrebare: dar ce folos de la alegeri, oare după asta puterea se va schimba?


 După 2009, guvernarea de coaliție timp de un an și jumătate nu a putut să aleagă președintele țării și s-a ținut cu dinții de putere, a corupt Curtea Constituțională, pentru ca să închidă problema privind formarea puterii. După aceea, timp de patru ani ai mandatului (președintelui țării — n.red.) și-au bătut joc de țară. «Rezultatele» obținute de ei sunt cunoscute, chiar nici statistica guvernamentală n-a putut să le ascundă. Și astăzi în structurile puterii din nou a apărut o fisură. S-au încheiat împuternicirile lui Timofti și din nou a devenit evidentă construcția nedefinitivată a sistemului puterii. Și din nou a apărut necesitatea de a perfecționa sistemul de administrare a țării, de a forma puterea, ci nu de a fura, îndeosebi în preajma alegerilor, și nu a-și bate joc atît de obraznic de oamenii noștri.


 Dar pentru a alege în mod direct (președintele țării — n.red.), este necesar de a face o lege normală, este necesar ca în Republica Moldova suverană poporul să iasă la referendum și să declare: «Constituția trebuie modificată». Pentru că ea, Constituția, este un acord colectiv al tuturor forțelor din țară, inclusiv al celor cu viziuni diferite. Ele convin că vom trăi conform acestei legi, conform Constituției. Și dacă majoritatea va spune «Da», schimbăm legea și declarăm alegerea președintelui țării de către întregul popor. Dar ei n-au dorit să facă acest lucru, deoarece de acum au încercat de două ori și nu le-a reușit», a declarat Oleg Reidman.


În același timp, a remarcat Oleg Reidman, «modificarea caracterului alegerilor președintelui în alegeri de către întregul popor nu deschide noi posibilități. Dimpotrivă, președintele este pus față în față cu Parlamentul, care în orice moment i se poate împotrivi, dacă el nu se va comporta așa cum va dori majoritatea capturatorilor. În felul acesta, puterea își păstrează pozițiile. Pur și simplu, această fisură din construcția ei, despre care vorbim, este astupată prin alegerea președintelui de către întregul popor. Orice om care merge la alegeri și încearcă să se înregistreze în calitate de candidat contribuie prin asta la păstrarea acestei puteri».


Indiscutabil, trebuie să fie luată în considerare și starea de spirit din societate — iar în popor a mai rămas să persiste speranța la un țar bun. Dar un nou țar nu va face nimic pentru binele poporului. «În urma alegerilor acestui președinte, Moldova se va alege cu un ștreang. Și ce va primi noul președinte în cazul în care va fi ales? Va primi mașină prezidențială, Condrița, un lanț cu un colan și o zgardă trainică de la oligarhi și capturatori, o zgardă trainică de la așa-numita majoritate parlamentară. Și va ședea cuminte în fotoliu, mulțumindu-se cu faptul că este președinte de țară. Acești oameni sunt iresponsabili, ei se gîndesc doar la sine. În acest sens, se deosebesc mai ales domnii Lupu și Dodon, care fac comerț cu reprezentanța lor. Și nu vor putea face nimic», a declarat Oleg Reidman.


Decizia cu privire la boicotarea alegerilor a fost una deloc simplă, a fost una dificilă. Dar este important să percepem în deplină măsură că acesta va fi președintele puterii hoțești, orice ar spune el astăzi în calitatea de candidat», a încheiat deputatul din partea PCRM, Oleg Reidman.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: