PCRM și-a ținut ordinarul său congres – al VIII-lea
РУС. MOLD.
» » PCRM și-a ținut ordinarul său congres – al VIII-lea

PCRM și-a ținut ordinarul său congres – al VIII-lea

19-11-2016, 17:11
Viziuni: 1 745
  
Versiunea de tipar   
PCRM și-a ținut ordinarul său congres – al VIII-leaÎn ziua de 19 noiembrie, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova  a desfășurat lucrările Congresului VIII, la care au participat 438 de comuniști delegați de organizațiile teritoriale de partid.

Congresul PCRM a făcut totalurile activității partidului în cei patru ani trecuți de la Congresul VII, a introdus modificări și completări în Programul și Statutul PCRM, a ales președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, precum și organele de conducere și de revizie ale partidului.

 

Conform totalurilor făcute ale lucrărilor congresului, activitatea Comitetului Central al PCRM a fost considerată satisfăcătoare, iar sarcinile puse în fața comuniștilor de către Congresul VII – în ansamblu, îndeplinite.

 

În funcția de președinte al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Congresul VIII l-a ales pe Vladimir Voronin, lider permanent al comuniștilor moldoveni din momentul întemeierii partidului.

 

Pe lîngă asta, congresul a schimbat institutul secretarului executiv al CC al PCRM, înlocuindu-l cu instuitutul secretarilor CC. În respectivele funcții au fost aleși Elena Bodnarenco, Oleg Reidman și Constantin Starîș.

 

Printre oaspeții congresului au fost prezenți reprezentanți ai unor partide politice și formațiuni politice de stînga. Cu un cuvânt de salut Congresului VIII al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova s-a adresat Kazbek Taisaev, secretar al CC al Partidului Comunist din Federația Rusă, prim-vicepreședinte al Consiliului Central al UPC-PCUS, deputat în Duma de Stat a FR, Atilla Vaynai, membru al Biroului Executiv al Partidului European de Stînga, președinte al Partidului Muncitoresc Ungar 2006, și Adam Martîniuc, membru al CC al Partidului Comunist din Ucraina.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: