AVA s-a dus cu «nevoia mică»
РУС. MOLD.
» » AVA s-a dus cu «nevoia mică»

AVA s-a dus cu «nevoia mică»

23-12-2016, 13:06
Viziuni: 811
  
Versiunea de tipar   
AVA s-a dus  cu «nevoia mică»AVA atacă PCRM în timp ce-l protejează  și apără pe Dodon. Iată și toată logica politică
Site-ul AVA.md, care aparține «renumitului politolog» Vitalie Andrievschi, s-a aprins  cu o replică în legătură cu poziția  Partidului Comuniștilor cu privire  la imposibilitatea principială de a recunoaște rezultatele alegerilor prezidențiale neconstituționale. Lucrarea este semnată  cu un pseudonim evident «Vladimir Mititel». Și dacă eseul a fost scris de însuși Andrievschi cu dimensiunile sale, atunci toate întrebările — la doctorul Freud.

Însă, în mare parte este absolut indiferent cine-și ascunde mintea scurtă în spatele acestei familii «mici». Pentru că toate argumentele invocate de «Vladimir Mititelu», cu siguranță, nu denotă tare multă minte.

Cît face, spre exemplu, următoarea afirmație ce pretinde a completa baza teoretică a marxismului-leninismului. «PCRM a apărut pe specularea ideilor comunismului, or un asemenea partid apare doar ca o forță avangardă, a clasei muncitoare mult mai conștiente. PCRM, însă, nu este un partid de avangardă, ci unul parlamentar…».

Este oare gata «micul» politolog de la AVA. md să impună această «speculație» și lui Vladimir Ilici Lenin? Pentru că, așa cum se știe, Partidul bolșevicilor, la fel, era unul parlamentar ceea ce nu i-a încurcat să fie un «partid al avangardei». Or, totuși speculantul de astăzi este însuși «Mititel» cărui perversitate logică poate contrazice doar incultura sa istorică. Sau iată încă ce. «Mititel» acuză PCRM de faptul că în perioada guvernării sale, formațiunea a fost incapabilă să desfășoare politica «în interesul poporului», ceea ce a generat migrația în masă. Evident, nu doar pseudonimul ci și mintea îi este mititică. În orice caz, ea nu este suficientă nu doar pentru o perioadă de o sută de ani, cînd Partidul bolșevicilor a realizat revoluția în Rusia, dar nici măcar pentru 7-8 ani. Este de neiertat pentru istoricul profesionist Andreivschi, care nu chiar foarte demult, anume în 2011, îl compara pe liderul PCRM — Vladimir Voronin cu un șir de personalități istorice. Iată cîteva extrase din discursul lui Vitalie Andrievschi rostit în cadrul unei mese rotunde desfășurate la AVA. md: «Eu îmi pun întrebarea — cu cine seamănă Voronin? Se cere analogia cu Ștefan cel Mare, cu Petru I… Vladimir Voronin, ca și om și politician, ca și activist statal, care a desfășurat reforme, poate fi comparat cu un alt reformator renumit — țarul Alexandru II… De asemenea, Vladimir Voronin poate fi comparat cu Vladimir Lenin, pentru că Lenin a fost unul dintre primii oameni din Rusia care, cu adevărat, a modernizat la modul serios țara, promovînd planul său de electrificare a țării, de asemenea, poate fi comparat cu președintele SUA — Franklin Roosevelt, dar și cu președintele Franței — Charles de Gaulle, care au fost adevărați reformatori și au făcut foarte multe lucruri benefice pentru dezvoltarea țărilor lor…».

Din cîte puteți vedea, acum cinci ani, conducătorul proiectului AVA. md categoric nu considera că Partidul Comuniștilor este o formațiune «incapabilă să desfășoare o politică în interesul poporului». Spre deosebire de «V. Mititelu» memoria noastră este bună. Aceste acuzații prostești, negate de însuși Andrievschi acum cinci ani, de asemenea, sunt negate de cifrele obiective, indicatorii și atitudinea oamenilor față de acea perioadă din istoria Moldovei, atunci cînd la guvernarea Moldovei se afla Partidul Comuniștilor. Din fericire, societatea moldovenească nu este constituită doar din tot felul de «mititei».

Încă un «argument mititel»: chipurile, PCRM, care a declarat nelegitimă decizia autorităților, trebuia să-și depună mandatele. Oh, da! Acesta este visul guvernării: să obțină un Parlament fără comuniști pentru ca fărădelegea să nu mai aibă deja limite. Însă, poate oare să nu știe un politolog serios că depunerea mandatelor partidului este imposibilă din punct de vedere tehnic: după depunerea mandatelor de către un grup de deputați un alt grup — în același număr ridică alte mandate. Așa lucrează legislația.

În principiu, nici nu ai despre ce polemiza cu o persoană care nu cunoaște lucruri elementare despre sistemul politic din Moldova și legile care reglementează acest sistem. Pe de altă parte, nu este corect să lași prostia fără replică.

Cu atît mai mult că, în continuare, «V. Mititelu» demonstrează că el are probleme nu doar cu memoria, logica și bunul simț, dar și cu aritmetica. Deci, el afirmă că după ce PCRM a anunțat boicot alegerilor neconstituționale «majoritatea absolută» a populației a participat la scrutin.

În primul tur al alegerilor au participat 49 la sută din numărul cetățenilor. În turul doi — 52%. Și asta după toate mani¬pulațiile, falsificările, aducerea alegătorilor cu hurta, votarea cu rîndurile și aruncarea directă a buletinelor în urne. Unde au depistat aici «mititeii» de la AVA «majoritatea absolută»? Dacă, însă, e să calculăm procentul celor care au votat pentru protejatul Dodon, va deveni clar că nici măcar nu miroase a «voință populară» la care apelează cu patos acest «Mititelu».

Avînd în vedere caracterul activității curente a portalului AVA. md și personal a lui Andrievschi, este absolut clar că este plătită din «turnul întunecat» de pa strada Cantemir. Și iată aici, toate devin foarte simple: cei care sunt atacați de tot felul de «mititei» de la AVA sunt incomozi regimului corupto-oligarhic, iar cei pe care-i ocrotesc și protejează acești «mititei», dimpotrivă, sunt comozi și simpatici acestui regim. Așa deci: AVA atacă PCRM și-l apără și protejează pe Dodon. Iată și toată logica politică. Logica normală nu cea a «mititeilor».

Alexandru Boicoскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: