Acesta nu este președinte
РУС. MOLD.
» » Acesta nu este președinte

Acesta nu este președinte

15-12-2016, 16:58
Viziuni: 636
  
Versiunea de tipar   
Acesta nu este președintePCRM nu-l recunoaște pe Dodon în calitate de președinte al Republicii Moldova și refuză orice fel de contacte cu el

Declarația Comitetului Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova «Cu privire la inaugurarea «președintelui» Dodon ales în condițiile încălcării Constituției»


Pe 23 decembrie 2016, coaliția democrată din Parlament va face o pauză specială în activitatea sa antipopulară pentru a participa la ceremonia solemnă de «inaugurare a președintelui». Cetățeanul Dodon va fi salutat cu înflăcărare de către reprezentanții Partidului Democrat, care au atribuție directă la procesul de acaparare a instituțiilor statului; de reprezentanții Partidului Liberal care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova; de cei 14 trădători din așa numita «platformă social-democrată», care, după ce au trădat partidul, au consolidat regimul antipopular; Partidul Liberal Democrat, a cărui coruptibilitate și indecizia lașă au dus la aceea că Moldova s-a transformat definitiv într-un stat capturat. O companie demnă pentru un «președinte» neconstituțional.


Partidul Comuniștilor a boicotat alegerile prezidențiale ilegale și nici nu are de gînd să recunoască rezultatele acestora. Noi reieșim dintr-o constatare evidentă: regimul corupto-oligarhic a «inventat» aceste alegeri pentru a înăbuși avîntul protestatar, pentru a reorienta societatea de la solicitarea drepturilor sale sociale spre discuții sterile despre avantajele și dezavantajele «candidaților», precum și despre avantajele și dezavantajele unui sau altui vector extern. Curtea Constituțională, care este complice la crimele guvernării împotriva statului Moldovenesc, evident, a făcut jocul acestei guvernări adoptînd decizia anticonstituțională cu privire la organizarea alegerilor prezidențiale directe.


Prin intermediul acestor alegeri, regimul oligarhic a obținut toate scopurile propuse: nu doar că a rezistat dar și s-a consolidat considerabil. Reamintim că anume Dodon este cel care salvează această guvernare deja a doua oară timp de patru ani. Inițial, el a asigurat alianței de guvernare voturile necesare pentru alegerea lui N. Timofti, iar acum, el însuși l-a succedat pe Timofti în fotoliul prezidențial.


Ambele cazuri sînt legate cu încălcări grave ale Constituției Republicii Moldova, ceea ce-l caracterizează pe Dodon în calitate de om și politician fără principii. Suntem convinși că foarte curînd, societatea moldovenească va avea ocazia să se convingă de acest lucru.


Partidul Comuniștilor pledează consecvent pentru restabilirea legalității și revenirea Moldovei în cîmpul constituțional. Doar într-o asemenea țară, unde Legea și Constituția stau în capul mesei, nu este posibilă acapararea statului. Noi vom continua să luptăm pentru a obține scopurile pe care ni le-am pus în față: organizarea alegerilor parlamentare anticipate și demontarea sistemului corupto-oligarhic care s-a instalat la guvernare în Moldova. Sistem în care s-a încadrat astăzi foarte armonios și cetățeanul Dodon.


PCRM nu-l recunoaște pe Dodon în calitate de președinte al Republicii Moldova, refuză orice contacte cu el și-și rezervă dreptul de a informa societatea despre crimele guvernării pentru care, iată că deja de patru ani de zile, se face responsabil și însuși Igor Dodon.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: