PCRM — pentru ca să triumfe legea
РУС. MOLD.
» » PCRM — pentru ca să triumfe legea

PCRM — pentru ca să triumfe legea

16-09-2016, 12:18
Просмотров: 1 657
  
Версия для печати   
PCRM —  pentru ca  să triumfe legeaComuniștii din Călărași în mod unanim au sprijinit decizia Plenarei a XX-ea a CC al PCRM cu privire la boicotarea alegerilor prezidențiale din Moldova

 

În conformitate  cu hotărîrea Plenarei a XX-ea a CC al PCRM,  comitetele raionale desfășoară plenare lărgite, în cadrul cărora reprezentanții PCRM explică detaliat poziția Partidului Comuniștilor. Un asemenea for a organizat și comitetul raional Călărași al PCRM. La lucrările lui a participat Ina Șupac, membru al Comitetului Executiv Politic, conducător al fracțiunii parlamentare a PCRM, precum și membrii comisiei raionale de revizie a PCRM, veterani ai partidului.

 

Ina Șupac le-a amintit celor prezenți despre perfida și samavolnica decizie din 4 martie curent a Curții Constituționale. «Nu este clar de ce a fost nevoie să fie luată o asemenea decizie. Doar în Parlament există suficiente voturi pentru alegerea președintelui țării. Anume pentru asta au fost cumpărați 14 foști deputați-comuniști, anume cu acest scop și-au trădat partidul  7 deputați ai PLDM și anume asta a fost cauza că și-a părăsit fracțiunea și un deputat-socialist. Toate au fost pregătite din timp de Partidul Democrat. Noi ne dădeam seama că Partidul Democrat pregătește ceva dinainte, deoarece mandatul președintelui expira. Și asta în situația în care ei ar fi putut acumula în Parlament 61 de voturi și, deci, ar fi putut alege președintele țării în cadrul Parlamentului  - un președinte confortabil, dependent de majoritatea parlamentară. De ce atunci a fost necesară respectiva decizie a Curții Constituționale? Cînd vom înțelege pentru cine a fost convenabil  să fie luată anume o asemenea decizie, atunci vom înțelege motivul ei și al altor acțiuni. Totodată, cetățenii vor înțelege mai clar de ce PCRM a luat decizia să boicoteze alegerile șefului statului»,  a declarat Ina Șupac.


După cum s-a descoperit pe parcursul dezbaterilor, unor comuniști călărășeni nu le era clară pînă la capăt poziția exprimată de Plenara a XX-ea a CC al PCRM , și anume boicotarea alegerilor neconstituționale ale președintelui țării. În procesul discuțiilor care s-au încins, membrul Comitetului Executiv Politic, Ina Șupac, conducător al fracțiunii parlamentare a PCRM, și Valeriu Sava, prim-secretar al comitetului raional Călărași,  au făcut în situație claritatea necesară, precum și au răspuns la numeroasele întrebări ale tovarășilor.


Astfel, în particular, răspunzînd la întrebarea privind înaintarea observatorilor la birourile electorale din partea PCRM, Ina Șupac a subliniat că, fiind un partid parlamentar, Partidul Comuniștilor are tot dreptul să se folosească de această posibilitate, pentru ca și acum, și în viitor, să fie curmate posibilele falsificări în cadrul alegerilor.


Sprijinind decizia referitoare la boicotare, veteranii partidului au subliniat că adevărații comuniști niciodată nu au dat dovadă de fățărnicie, iar Partidul Comuniștilor în nici în caz nu trebuie să rămînă la o parte și nici într-un caz nu trebuie să lese Moldova la nevoie. Ei trebuie să lupte pentru binele țării, pentru suveranitatea și independența ei, pentru triumful legii.


În final, după o discuție deschisă și plină de conținut, plenara comitetului raional Călărași al PCRM în mod unanim a luat o hotărîre în care și-a exprimat susținerea deciziei Plenarei a XX-ea a CC al PCRM cu privire la boicotarea alegerilor prezidențiale din Moldova. Comitetul raional Călărași și fiecare comunist au fost însărcinați să se includă activ, de rînd cu organizațiile obștești care sprijină poziția PCRM, într-o activitate comună de explicare a poziției comuniștilor în fața tuturor alegătorilor.
 
Marina Țurcan
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: