PCRM nu participă la crime
РУС. MOLD.
» » PCRM nu participă la crime

PCRM nu participă la crime

16-09-2016, 13:04
Просмотров: 1 565
  
Версия для печати   
PCRM nu participă  la crimeMiercurea trecută, a avut loc o plenară lărgită a CR al PCRM din sectorul Buiucani al capitalei

La lucrările plenarei au luat parte secretari ai organizațiilor primare de partid, membri ai comisiei de revizie, reprezentanți ai UCTM, ai Uniunii Femeilor și ai Uniunii Veteranilor. Subiectul principal din programul plenarei — «Poziția PCRM în ceea ce privește boicotarea alegerilor nelegitime ale președintelui țării și sarcinile organizației raionale de partid» — a fost prezentat de prim-secretarul comitetului raional, Ina Șupac, deputat în Parlament, conducător al fracțiunii parlamentare a PCRM.

 

În alocuțiunea sa, Ina Șupac a reflectat deciziile Plenarei a XX-ea a CC al PCRM cu privire la boicotarea alegerilor prezidențiale în Moldova, atrăgînd atenția asupra faptului că, aflînd despre decizia comuniștilor de a boicota alegerile, oponenții politici ai PCRM au rămas în derută. Ei nu erau pregătiți pentru o asemenea întorsătură a evenimentelor.


Ina Șupac a mai propus ca în perioada campaniei electorale la secțiile de vot să fie desfășurate adunări deschise ale OPP în scopul de a-i informa pe cetățeni despre poziția și argumentele partidului privind boicotarea alegerilor prezidențiale.


În cadrul dezbaterilor au luat cuvîntul zece oameni. În particular, membrul biroul comitetului raional, Nicolai Țveatcov, a menționat că au fost timpuri cînd Curtea Constituțională se bucura de respectul cetățenilor, care nici nu-și puteau imagina că CC își va permite să ia o decizie ilegală și criminală. Potrivit lui Țveatcov, dorința oamenilor de a-l alege ei înșiși pe președintele țării este de înțeles — în persoana lui, ei caută un salvator. E mult mai complicat să le explici oamenilor de ce această decizie de alegere a președintelui de către întregul popor subminează mecanismele de conducere a statului.


La rîndul său, secretarul comitetlui raional pentru munca ideologică, Constantin Starîș, a accentuat că unele forțe de stînga, pe de o parte, numesc alegerile nelegitime, iar pe de alta le folosesc ca pe «ultima șansă» a lor, referindu-se totodată la exprimarea voinței poporului. Constituția a fost violată și ei sunt participanți la acest act. Participarea la alegeri înseamnă multiplicarea dezmățului juridic și al samavolniciei. Partidul Comuniștilor nu poate participa la asta. Încălcarea Constituției e o crimă în fața statului, iar Partidul Comuniștilor nu participă la crime.


Făcînd totalurile plenarei, Ina Șupac a remarcat că la comitetul raional Buiucani nu sunt oameni care ar pune la îndoială corectitudinea poziției partidului. Acum cel mai important obiectiv al partidului e să aducă la cunoștința electoratului republicii poziția sa în ceea ce privește alegerile președintelui țării.


Plenara CR al PCRM a hotărît să susțină decizia CC al PCRM cu privire la boicotarea alegerilor nelegitime ale președintelui țării. Plenara a confirmat componența staff-ului raional de coordonare și organizare a acțiunilor de desfășurare a boicotului alegerilor nelegitime.
 
Natalia Lujina
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: