Susținere unanimă
РУС. MOLD.
» » Susținere unanimă

Susținere unanimă

16-09-2016, 13:50
Просмотров: 1 817
  
Версия для печати   
Susținere unanimăA avut loc o plenară lărgită a comitetului raional Ceadîr-Lunga al PCRM.

Participanții la ea au luat în dezbatere decizia Plenarei a XX-ea a CC al PCRM cu privire la boicotarea apropiatelor alegeri ale președintelui țării, acestea fiind neconstituționale.

 

La lucrările plenarei au luat parte 15 din cei 17 membri ai comitetului raional de partid, comuniști de rînd, reprezentanți ai unor organizații obștești — în total, 45 de oameni. În cadrul dezbaterilor au luat cuvîntul șapte participanți, care și-au exprimat susținerea unanimă a deciziei CC al PCRM cu privire la boicotarea alegerilor prezidențiale. Cu vot unanim a fost adoptată hotărîrea privind participarea comuniștilor la organizarea boicotării alegerilor nelegitime ale președintelui țării.


Vorbitorii au subliniat faptul că, pe fundalul agitației pentru determinarea candidaturii la funcția de președinte, desfășurată de majoritatea guvernantă și de escrocii politici din alte partide, pe comuniști și pe adepții lui îi așteaptă o muncă serioasă în mijlocul populației raionului în scopul de a le explica cetățenilor ce pericol o așteaptă pe Moldova și pe locuitorii ei în cazul în care la 30 octombrie curent va fi ales un președinte nelegitim. În cadrul plenarei s-a discutat în mod constructiv despre metodele de muncă în mijlocul alegătorilor, despre responsabilitatea fiecărui comunist și părtaș al PCRM pentru îndeplinirea deciziei Plenarei a XX-ea a CC al PCRM.

 

Prin decizia plenarei comitetului raional, a fost creat un staff raional pentru organizarea și desfășurarea boicotării alegerilor, confirmați reprezentanții în birourile electorale de secție; secretarii organizațiilor primare de partid au fost însărcinați să conducă munca de explicare alegătorilor a poziției PCRM privind boicotarea alegerilor nelegitime ale președintelui țării.

 

Totodată, în mod explicit să li se demonstreze cetățenilor că aceste alegeri nu vor schimba nimic în viața poporului, în schimb, vor ajuta actuala guvernare să-și păstreze puterea pentru mult timp înainte, că, lăsînd să rămînă și mai departe la putere coaliția guvernantă, ea va continua să promoveze o politică antipopulară și antistatală, orientată spre lichidarea statalității Moldovei.


În cadrul plenarei, în mod evident s-a făcut simțită cointeresarea oamenilor de schimbări reale spre bine în țară, ci nu de schimbarea unui președinte inactiv cu altul la fel.
 

Nisporenii și Soroca susțin boicotul

 

Partidul Comuniștilor nu are dreptul să legifereze alegerile nelegitime prin participarea sa la ele

 

În recentele zile de odihnă, dezbateri pe marginea Hotărîrii Plenarei a XX-ea a CC al PCRM cu privire la boicotarea alegerilor prezidențiale au avut loc în cadrul plenarelor lărgite ale comitetelor raionale ale PCRM din Nisporeni și Soroca.

 

La lucrările respectivelor foruri de partid au participat Elena Bodnarenco, secretar executiv al CC al PCRM, membri ai comitetelor raionale de partid, ai comisiilor de revizie ale comitetelor raionale de partid, secretari ai organizațiilor de partid primare și de secție, care nu sunt membri ai comitetului raional, primari și consilieri ai consiliilor locale aleși pe listele PCRM.

 

Sprijinind în mod unanim decizia de a boicota alegerile, în luările lor de cuvînt, comuniștii nisporeneni și soroceni cu îngrijorare și indignare au vorbit despre faptul cît de grosolan și obraznic guvernarea liberal-democrată încalcă legislația în vigoare a Republicii Moldova, cum majoritatea parlamentară calcă în picioare Constituția, cum sărăcesc și dispar de pe harta Moldovei satele, cum moldovenii se împrăștie prin lume în căutarea unei vieți mai bune, cum își iau cu sine familiile cu tot cu copii, cauză din care în Moldova se închid multe școli, cum medicamentele se scumpesc fără nici o opreliște.

 

Poporul înșelat, jefuit, adus la sărăcie și disperare, e gata să-l creadă pe oricine le va promite să le îmbunătățească viața. Anume pe această încredere își construiesc jocul și fac speculă politicienii și nepoliticienii care se avîntă la putere. Pentru a ajunge la conducerea țării, ei fac promisiuni la stînga și la dreapta, făgăduindu-le tuturor cetățenilor mană din cer. Dar mană din cer nu ne va pica — președintele fără împuterniciri va fi nevoit să devină un executor docil al voinței majorității parlamentare, iar în cazul în care va refuza să i se supună, aceeași majoritate parlamentară va iniția demisia lui. Alegerile nu vor schimba nimic și dezamăgirea de noul președinte-păpușă ales va apărea foarte degrabă.


Ambele comitete raionale de partid au confirmat componențele staff-urilor raionale pentru boicotarea alegerilor și au determinat obiectivele organizațiilor de partid în desfășurarea muncii explicative de masă.
 
Oleg Mantorov, președinte al comisiei de partid a CC al PCRM
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: