Liderii Platformei «DA» recunosc că nu sunt capabili să controleze protestatarii
РУС. MOLD.
» » Liderii Platformei «DA» recunosc că nu sunt capabili să controleze protestatarii

Liderii Platformei «DA» recunosc că nu sunt capabili să controleze protestatarii

29-01-2016, 12:00
Viziuni: 1 340
  
Versiunea de tipar   
Liderii Platformei «DA» recunosc că nu sunt capabili să controleze protestatariiAcțiunile de protest în masă organizate, în centrul capitalei,  de așa numita platforma «DA», împreună cu partidele lui Dodon și Usatîi, pot ieși de sub control și degenera în pogromuri.

Acest lucru a fost recunoscut de către unul dintre liderii platformei – Andrei Năstase, într-un interviu pentru portalul român Republica.ro. «Se poate ajunge și la pogromuri», a declarat Năstase fiind întrebat ce se va întîmpla dacă oamenii nu-i vor mai asculta pe organizatorii protestelor.

 

«Există un pericol major, pentru că într-o zi, oamenii ar putea veni în piață și nu-i vor mai asculta pe organizatori protestului», a spus liderul platformei «DA». El a explicat că cetățenii care protestează nu înțeleg de ce ei se adună și participă la marșuri dacă nimeni nu-i mai ascultă și nu obțin nici un rezultat.

 

Totodată, în eventualitatea unor dezordini în cadrul protestelor organizate de platforma «DA», Dodon și Usatîi, Nostase pasează responsabilitatea pe umerii autorităților, care «timp de șase ani au adus Republica Moldova în situația unui genocid social sub drapel european și integrare europeană mimată».

 

Protestele de la Chișinău, organizate de așa numita platforma «DA», s-au activizat în decembrie anul trecut în perioada în care se tot înaintau candidați la funcția de prim-ministru. În ianuarie curent, liderii platformei «DA» au început să organizeze acțiuni de protest, inclusiv marșuri pe arterele principale ale capitalei, împreună cu Partidul Socialiștilor a lui Dodon și adepții primarului de Bălți, Renato Usatîi, fapt care a trezit nemulțumirea unor manifestanți ai platformei «DA».


Între timp, un alt lider al platformei «DA», Vasile Năstase, a declarat, recent, că, în eventualitatea unor alegeri parlamentare anticipate, platforma intenționează să se unească cu Usatîii și Dodon.


«În pofida viziunilor noastre diferite, ne vom bate împreună la alegerile anticipate», citează jurnal.md cuvintele lui Vasile Năstase, care a mai subliniat că «oligarhia criminală a unit forțele de dreapta și de stînga».


Năstase a făcut aceste declarații în pofida divergențelor vizibile a pozițiilor și acuzațiilor reciproce între cei trei actori politici menționați – socialiștii lui Dodon, partidului lui Renato Usatîi și așa numita «platformă civică DA».


Așa deci, Renato Usatîi, care concurează cu PSRM-ul lui Dodon pe eșichierul de stînga, l-a acuzat în repetate rînduri că face jocul autorităților liberal-democrate din Moldova și că a primit trei milioane de euro pentru participare la alegerea lui Nicolae Timofti în funcția de șef de stat ș.a.m.d.


Referindu-se la platforma «DA» și liderii acesteia, Usatîi spunea că ei nu fac decît să mintă poporul și că folosesc manifestanții în calitate de carne de tun. Potrivit lui, «ceea ce fac unii idioți de la conducerea platforma «DA» se reducerea la faptul că mint oamenii și obțin profit de la autorități».


La rîndul lor, socialiștii lui Dodon l-au declarat pe Usatîi «naiba din tăbăcărie», care a apărut la începutul anului 2014 și «imediat promovat activ de sursele media locale, majoritatea cărora, apropo, aparțin oligarhului-păpușar Vlad Plahotniuc». În decembrie anul trecut, în contextul disensiunilor pe care le-a avut cu Usatîi, președintele PSRM, Igor Dodon declara că «din păcate, noi (Partidul Socialiștilor – nr.) nu avem parteneri și aliați concreți».


Nici liderii platforma «DA» nu au rămas în urmă de Usatîi și Dodon. Liderii «DA» i-au acuzat pe ultimii doi de faptul că duc «jocuri sîngeroase» și că manipulează cetățenii cu ajutorul protestelor.

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: