În Moldova este în creștere numărul platformelor «DA»
РУС. MOLD.
» » În Moldova este în creștere numărul platformelor «DA»

În Moldova este în creștere numărul platformelor «DA»

29-01-2016, 16:32
Viziuni: 1 071
  
Versiunea de tipar   
În Moldova este în creștere numărul platformelor «DA»Pe arena politică din Moldova a mai apărut o platformă civică «DA». Inițiativa de fuziune a venit din partea organizațiilor veteranilor conflictului de pe Nistru – «Asociaţia Credinţă Patriei» și «VR-1992 Tiras-Tighina».

 

Porivit uni dintre activiștii noii platforme, combatanții, care fac parte din organizațiile obștești, s-au dezamăgit în activitatea Platformei «Demnitate și Adevăr» (DA) pe care, anterior, au susținut-o.


După cum a declarat unul dintre activiștii noii organizații, platforma DA, liderul căreia este Andrei Năstase, intenționează să se alieze cu forțele pro-ruse. Cei din cadrul Platformei «Demnitate și Adevăr» sunt acuzați de faptul că intenționează să deturneze vectorul european al Moldovei pentru integrarea ulterioară a țării noastre în Uniunea Vamală.


Noua «DA» își pune scopul de a îndeplini rolul de arbitru între popor și putere, să asigure colaborarea între cetățeni, Parlament și Guvern. Nu se specifică, însă, cum se va întîmpla acest lucru.


În ianuarie curent, liderii Platformei «DA» au început să organizeze acțiuni de protest, inclusiv marșuri pe principalele artere ale capitalei, împreună cu Partidul Socialiștilor a lui Igor Dodon și adepții primarului de Bălți, Renato Usatîi, fapt care a stîrnit nemulțumire în rîndul manifestanților platformei.


După cum a declarat, recent, unul dintre liderii platformei – Vasile Năstase, în cazul unor eventuale alegeri anticipate, platforma «DA» intenționează să se unească cu Usatîi și Dodon. «În pofida viziunilor noastre diferite, noi ne vom bate împreună la alegeri», a spus Năstase. El a subliniat că «oligarhia criminală a unit forțele de dreapta și de stînga».

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: