PSRM doar mimează lupta de opoziție
РУС. MOLD.
» » PSRM doar mimează lupta de opoziție

PSRM doar mimează lupta de opoziție

4-02-2017, 09:58
Viziuni: 286
  
Versiunea de tipar   
PSRM doar mimează lupta de opozițiePartidul președintelui neconstituțional — PSRM — este capabil doar de plagiat politic și de crearea aparenței că are grijă de oameni
Mulți jurnaliști deseori fac o paralelă între PSRM și Partidul Comuniștilor. Despre aceasta a mers vorba inclusiv în cadrul emisiunii «Opinie imparțială», oaspetele căreia a fost Elena Bodnarenco, secretar al CC al PCRM, deputat în Parblament.

După cum s-a remarcat, jurnaliștii deseori atrag atenția asupra faptului că unele din scopurile și obiectivele declarate de PCRM și PSRM «coincid». De exemplu — dizolvarea Parlamentului și alegeri parlamentare anticipate.

— Partidul Comuniștilor vorbește despre necesitatea schimbării puterii din anul 2009, adică din momentul trecerii sale în opoziție, a explicat Elena Bodnarenco. Anume Partidul Comuniștilor a fost cel care a ridicat la proteste zeci de mii de cetățeni ai Moldovei, cerînd alegeri parlamentare și demisia Guvernului. Și PCRM, în colaborare cu alte fracțiuni parlamentare, a reușit să impună demisia unor guverne, de exemplu, a guvernului Filat.

Totodată, nu e greu să fie observat faptul că întreaga sa activitate Partidul Socialiștilor încearcă s-o copie de pe cea a Partidului Comuniștilor. Chiar și culoarea partidului, — inițial, o culoare intensă de roz –, ulterior ei au schimbat-o cu cea roșie. Lucrul acesta ei l-au făcut în anul 2014, pentru a-i induce în eroare pe alegători.

Platforma electorală a socialiștilor este transcrisă aproape în întregime de pe platforma electorală a PCRM. Acum socialiștii încearcă să folosească populara pentru partidele de opoziție temă a alegerilor anticipate. Dar aceste alegeri au putut să aibă loc încă în anul 2016, dacă la organizarea lor ar fi insistat nu doar PCRM, ci și alte partide, inclusiv cele care au recunoscut nelegitimitatea hotărîrii Curții Constituționale din 4 martie 2016 cu privire la modificarea sistemului electoral. Dacă aceste partide nu ar fi acceptat regulile de joc impuse de majoritatea parlamentară, dacă ele n-ar fi participat la alegerile președintelui țării și nu ar fi ales un președinte cu împuterniciri foarte limitate, în acest caz alegerile parlamentare anticipate ar fi putut avea loc. Așa că la ziua de astăzi din partea Partidului Socialiștilor vedem doar o imitare a luptei de opoziție.

Pentru ce am luptat…

Printre întrebările adresate Elenei Bodnarenco a fost și cea cu privire la inițiativa președintelui neconstituțional de a dizolva Parlamentul. Vom aminti aici că Igor Dodon și-a declarat intenția de a organiza un referendum cu subiectul introducerii în Constituție a unor modificări, iar mai exact, de lărgire a împuternicirilor președintelui țării, prin care i-ar fi permisă dizolvarea Parlamentului.

— Cînd acest om a luat decizia să candideze la funcția de președinte de țară, el a știut ce împuterniciri, conform Constituției, are președintele. La ce s-a gîndit atunci? Că o să vină în fața alegătorilor și o să le spună că nu are suficiente împuterniciri? El de acum a declarat că intenționează să organizeze cîteva referendumuri. Dar cîte referendumuri poți organiza într-o țară în care 80 la sută din populația ei trăiește sub limita sărăciei, în care pensia acoperă minimumul de existență doar cu 70 la sută? Și la ce bun i-a trebuit lui să lupte pentru obținerea unei funcții care oferă atît de puține împuterniciri?

— Recent, președintele n-a semnat un șir de numiri ale magistraților — acesta e lucrul de care el se poate ocupa. Iar declarațiile cu privire la multe probleme pentru care cere împuterniciri el le face doar pentru a distrage atenția cetățenilor Republicii Moldova de la problemele reale de care aceștia se ciocnesc zi de zi. Mulți din ei și-au dat voturile pentru candidatura dumnealui în speranța că el va contribui la majorarea pensiilor, la crearea unor noi locuri de muncă. Deși aceste lucruri nu țin de competența președintelui țării, în platforma electorală oamenilor li se dădea de înțeles că, totuși, se va face cîte ceva în această privință. Dar reforma sistemului de pensii a luat sfîrșit, situația privind furtul miliardului a rămas aceeași ca și pînă la alegeri, de la 1 aprilie pensiile vor fi majorate doar cu 6, 4%, iar noile locuri de muncă nu pot fi create de președinte. Chiar și vizita lui în Rusia nu s-a soldat cu nimic concret, au fost doar discuții și promisiuni, astfel a comentat Elena Bodnarenco actuala stare de lucruri de la noi.

Ana Vetrovaскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: