Huliganii nu au fost găsiți, sunt căutați vandalii
РУС. MOLD.
» » Huliganii nu au fost găsiți, sunt căutați vandalii

Huliganii nu au fost găsiți, sunt căutați vandalii

17-02-2017, 14:10
Viziuni: 1 329
  
Versiunea de tipar   
Huliganii nu au fost găsiți, sunt căutați vandaliiDe la bun început era clar că profanarea clădirii redacției Ziarului «Comunistul» nu poate fi calificată drept un simplu act de huliganism. Deși au fost asemenea încercări
Peste două luni, organele de anchetă au informat redacția Ziarului «Comunistul» precum că a fost inițiată o cauză penală în baza articolului «vandalism». Infractorii sunt căutați în continuare. Reamintim că, în noaptea de 18 spre 19 decembrie 2016, pe ușa de la intrare a oficiului redacției au fost scrise cuvinte profanatoare și amenințătoare, de asemenea, a fost desenată simbolistica nazistă legionară.

Ceea ce este impresionant și trist, în același timp — indiferența autorităților față de răul comis, și tăcerea… Tăcerea surselor de informare în masă, organizațiilor neguvernamentale. Despre insultele în adresa redacției care au fost postate în rețele de socializare nu mai vorbim deja. Cu siguranță, acest act de amenințare și insultare a colectivului redacțional a ziarului partinic, a demonstrat pe cît de mult este divizată societatea în baza criteriilor politice.

O declarație specială în susținerea Ziarului «Comunistul» a fost lansată de liderii mișcărilor și partidelor de stînga din Europa și țările CSI. Și nici o forță politică din Moldova, nici o asociație obștească independentă, în afară de organizația obștească juridică «Femida» și Comsomolul moldovenesc, nu au condamnat crima comisă.

Trebuie să constatăm că doar după discursul reprezentanților fracțiunii PCRM în Parlament, doar după declarația dură a CC PCRM și, în sfrșit, după scrisoarea personală și deschisă a celui de-al treilea președinte al țării — Vladimir Voronin în adresa Ministerului Afacerilor Interne, ancheta a căpătat o atenție mult mai serioasă. Și astăzi, nu se mai vorbește despre nici un fel de «huliganism» în legătură cu acest fapt, fiind recunoscut că a fost comis un act de vandalism.

De asemenea, reamintim că în noaptea de 22 spre 23 decembrie 2016 a fost profanat Monumentul Eroilor Comsomoliști amplasat pe bulevardul Gr. Vieru. Astăzi, și pe marginea acestui fapt ancheta se desfășoară în baza articolului «vandalism». Cu toate acestea, se informează doar că «persoanele vinovate sunt în căutare».

Atunci, la sfîrșitul lunii decembrie a anului trecut, în scrisoarea adresată ministrului de Interne, Vladimir Voronin a remarcat că «este absolut evident că este vorba despre niște acțiuni în serie planificate, orientate să sperie membrii, activiștii și părtașii Partidului Comuniștilor din Republica Moldva».

…Pentru noi, comuniștii, monumentele profanate de nemernici sunt sfinte. Indiferent de atitudinea actualei guvernări față de trecutul sovietic, pentru voi și clădirea în care se află redacția Ziarului «Comunistul», și Monumentul Eroilor Comsomoliști — reprezintă obiecte de valoarea culturală și istorică și care se află sub protecția statului. Așa că, ocrotiți-le!

Ambele crime au fost comise în centrul capitalei unde trebuie să se patruleze în mod special. O asemenea perturbare a ordinii publice este o provocare nu doar pentru noi — comuniștii moldoveni, dar și pentru colaboratorii poliției. Vopseaua pe care au folosit-o nemernicii pentru profanarea monumentelor a pătat și uniforma dumneavoastră, domnule ministru!

Incapacitatea poliției de a suprima asemenea infracțiuni creează criminalilor sentimentul de permisivitate, stimulează grupările extremiste la acțiuni și mai obraznice și îndrăznețe. Cer insistent, în termeni cît mai restrînși, să fie reținuți și pedepsiți cei care se fac vinovați de comiterea acestor acțiuni criminale…»

Din păcate, trebuie să constatăm că, cu o asemenea guvernare, în condițiile în care ea este absolut indiferentă față de asemenea cazuri — este o consecință firească și nu are nimic în comun cu drepturile și libertățile omului. Înșiși anchetatorii recunosc că pe aceste vremuri tulburi, administrația Ziarului trebuie să ia sub control special securitatea colaboratorilor redacției «Comunistul», adică, cu propriile forțe să-și asigure protecția necesară.

Olga Dzeatcovschiскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: