Prin metoda intimidării și a răfuielii
РУС. MOLD.
» » Prin metoda intimidării și a răfuielii

Prin metoda intimidării și a răfuielii

27-09-2017, 13:44
Viziuni: 3 868
  
Versiunea de tipar   
Prin metoda intimidării și a răfuieliiDeclarația CC al PCRM în legătură cu reținerea lui Grigore Policinschi, președinte al raionului Dubăsari, membru al CC al PCRM
 
Comitetul Central al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova își exprimă indignarea în legătură cu reținerea lui Grigore Policinschi, președinte al raionului Dubăsari.

Adevăratele cauze ale reținerii lui nu sînt pentru noi un secret. Ne este bine cunoscut faptul că, pe parcursul a cîteva luni, Grigore Policinschi a fost supus unei permanente presiuni de către reprezentanții Partidului Democrat. Scopul acestor presiuni era să-l convingă pe șeful raionului Dubăsari să meargă în rîndurile PDM. Și anume refuzul lui principial de a  face un asemenea lucru  i-a incitat pe cei de la guvernare la viclenele acțiuni față de tovarășul nostru.

Raionul Dubăsari este o unitate administrativ-teritorială aparte în Republica Moldova. Ea se află pe malul stîng al Nistrului, în vecinătate nemijlocită cu Zona de securitate. De conducătorul acestui raion, de calitățile lui profesionale și omenești depinde inclusiv menținerea stabilității și păcii în această extrem de complicată regiune a țării.

În martie 1992, Grigore Policinschi a fost unul dintre inițiatorii procesului de negocieri privind asigurarea securității cetățenilor pașnici în perioada conflictului armat. Datorită poziției sale personale, forței de convingere și curajului, au fost păstrate viețile a mii de oameni. În anul 1995, fiind ales primar al satului Doroțcaia, el a reușit să readucă această localitate sub jurisdicția organelor constituționale din Republica Moldova.

Fiind unicul președinte de raion din Republica Moldova, căruia cetățenii îi încredințează a patra oară conducerea raionului, Grigore Policinschi acordă o deosebită atenție dezvoltării infrastructurii și a sectorului agricol, muncii în rîndurile tineretului, consolidării societății civice, întăririi credinței ortodoxe, a păcii și a calmului, împăcării cetățenilor de rînd de pe ambele maluri ale Nistrului, unificării țării noastre.

Toate aceste calități și fapte i-au asigurat respectul locuitorilor din raionul Dubăsari, care pe bună dreptate i-au conferit titlul de cetățean de onoare. Activitatea lui a avut o înaltă apreciere și din partea statului. El a fost decorat cu medalia „Meritul Civic” și cu ordinul „Gloria Muncii”, cu medalia „Pentru merite” a MAI, iar de către Biserica Ortodoxă din Moldova – cu ordinul „Ștefan cel Mare” și Crucea „Pentru merite”.

Dar pentru Partidul Democrat toate acestea nu au nici o valoare. Reprezentanții lui doresc să obțină o circumscripție electorală și garanția alegerii unuia „de-al lor”, adică a unui președinte de raion ascultător de ei. Pentru asta folosesc toate metodele lor cunoscute de intimidare și corupere. Anume în asta constă, în concepția „democraților”, așa-numita reformă electorală și viitoarele alegeri conform sistemului mixt.

Din acest punct de vedere, nu poate fi calificată altfel decît cinică fățarnica indignare a Partidului Socialiștilor în legătură cu reținerea lui Grigore Policinschi. Doar anume cu sprijinul voturilor  oferite de socialiști a fost adoptată Legea cu privire la sistemul electoral mixt, iar așa-numitul președinte Dodon a promulgat-o într-un termen record.

Noi, membrii CC al PCRM, cerem să fie neîntîrziat încetată persecutarea lui Grigore Policinschi, ca lucrurile să nu ajungă la destabilizarea situației din raionul Dubăsari.  

27 septembrie, 2017

pcrm.mdскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: