Vectorul — spre prietenie și colaborare
РУС. MOLD.
» » Vectorul — spre prietenie și colaborare

Vectorul — spre prietenie și colaborare

4-06-2016, 10:00
Viziuni: 876
  
Versiunea de tipar   
Vectorul — spre prietenie și colaborareUn exemplu de activitate concretă a comuniștilor în ceea ce privește promovarea intereselor strategice din domeniul economic ale Moldovei în relațiile cu Rusia

În zilele de 27-29 mai, în orașul Vladimir, Rusia, a avut loc al IV-lea forum economic interregional «Antreprenoriatul mic și mijlociu — e timpul să fim lideri. A investi în dezvoltare, a activa cu devansare». La forum s-au întrunit circa patru mii de participanți, printre care au fost nu numai reprezentanți ai regiunilor ruse, șefi de fonduri economice și investiționale, precum și reprezentanți ai ministerelor și departamentelor Guvernului Federației Ruse, ci și delegații străine din China, India, Italia, Germania, Slovenia, Bielarusi, Cehia. Printre invitați s-a aflat și delegația moldovenească din raionul Dubăsari în frunte cu președintele raionului, prim-secretarul comitetului raional Dubăsari al PCRM, Grigori Policinschi. 

 

În comentariul exclusiv pentru ziarul «Comunistul», Grigori Policinschi a subliniat că delegația moldovenească din raionul Dubăsari a participat la acest forum, fiind invitată personal de guvernatorul regiunii Vladimir, Svetlana Orlova.


«La Vladimir am fost întîmpinați cordial și prietenos. Acum Rusia are un interes sporit față de Moldova, ceea ce o confirmă în mod elocvent și acest forum. Asemenea paliere de discuții de lucru oferă posibilitatea de a face schimb de experiență, de a pune la punct relații prietenești și economice trainice între regiunile țărilor noastre», a declarat Grigori Policinschi. El a mai remarcat că programul forumului a fost foarte amplu și, ceea ce este important, — productiv.

 

Acesta e de acum al patrulea la număr Forum Economic, care se desfășoară la Vladimir sub egida administrației regiunii Vladimir. Principala lui temă a constituit-o susținerea businessului mic și mijlociu. În cadrul lui, au fost supuse discuției metode și forme concrete de soluționare a problemelor în mediul de afaceri, precum și modalitățile de acordare a ajutorului necesar businessului din partea, să zicem, a fondurilor investiționale mari, cît și din partea statului, prin administrațiile publice locale.


Totodată, conform spuselor lui Grigori Policinschi, problemele și chestiunile luate în dezbatere la acest forum economic ca cele mai actuale la ziua de astăzi s-au dovedit a fi similare la nivel regional pentru toate țările participante. Este vorba despre perspectivele valorificării unor noi domenii pe piața internă, precum și de ieșirea la piețe și riscuri globale de care este legat acest proces. Este vorba și despre problemele ce țin de politica de cadre, de conducerea administrativă, de asigurarea dezvoltării mediului de afaceri prin intermediul unor inițiative legislative, de implementarea celor mai noi tehnologii, etc.


Bineînțeles, în cadrul forumului s-au desfășurat mese rotunde și master-clase tematice, conferințe, și ceea ce a bucurat și, totodată, a uimit, a fost dialogul constructiv între reprezentanții administrațiilor publice locale și agenții economici, care au prezentat la forum domenii concrete de producție.


«Doar imaginați-vă: la forum au participat 265 de întreprinderi din diferite domenii ale economiei, iar pe o suprafață de 2800 de metri pătrați au fost deschise pavilioane de expoziție cu producția întreprinderilor participante», a subliniat Grigori Policinschi.


Pe parcursul forumului, delegația moldovenească a avut un șir de întrevederi constructive cu comunitatea business-ului, cu conducători ai regiunii Vladimir, printre care președintele adunării legislative, primarul orașului Vladimir, conducători ai unor raioane din regiunea Vladimir, cu reprezentanți ai delegației bielaruse, precum și cu reprezentanți ai Guvernului Federației Ruse.


După cum a menționat președintele raionului Dubăsari, guvernatorul regiunii Vladimir a transmis un mesaj de felicitare pentru liderul PCRM, Vladimir Voronin, cu ocazia jubileului său de 75 de ani. Ea în mod deosebit a subliniat faptul că Rusia urmărește foarte atent ce se întîmplă în Moldova, exprimîndu-și speranța că, în timpul cel mai apropiat, relațiile moldo-ruse vor reveni în albia lor normală, aceasta fiind bazată pe legături de prietenie și colaborare reciproc avantajoasă.


«Unul din principalele rezultate ale participării noastre la forumul de la Vladimir este semnarea de către conducerea raionului Dubăsari și cea a orașului Vladimir a unui acord de prietenie și parteneriat. Respectivul document prevede susținerea reciprocă a unor proiecte investiționale în diferite domenii de activitate vitală, colaborare în sfera umanitară, inclusiv educație, cultură, sport, politică de tineret, schimb de experiență în activitatea administrativă și investițională. De asemenea, s-a ajuns la o înțelegere cu guvernatorul regiunii Vladimir, Svetlana Orlova, în ceea ce privește organizarea în luna octombrie a anului curent a unei vizite de răspuns a conducerii regiunii Vladimir în raionul Dubăsari», și-a încheiat relatarea președintele raionului Dubăsari, Grigori Policinschi.
 
* * * 
Guvernatorul regiunii Vladimir, Svetlana Orlova, primește în dar de la delegația din raionul Dubăsari simbolurile tradiționale ale ospitalității moldovenești — Pîine și sare, un prosop brodat și o sticlă de «Buchetul Moldovei» — în semn de respect și recunoștință pentru primirea cordială, pentru cuvintele de susținere și îndrumare în ceea ce privește stabilirea și semnarea unui acord de prietenie și parteneriat între reprezentanții administrațiilor din Dubăsari și ai celei din Vladimir. De acum sunt propuneri concrete, asupra cărora, după cum a declarat Grigori Policinschi, se lucrează.
 
Olga Dzeatcovschi
 
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: