În vizor — relațiile moldo-ruse
РУС. MOLD.
» » În vizor — relațiile moldo-ruse

În vizor — relațiile moldo-ruse

19-02-2016, 12:20
Viziuni: 1 581
  
Versiunea de tipar   
În vizor  —  relațiile moldo-ruseVineri, 19 februarie, președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

 

Potrivit serviciului de presă al PCRM, părțile au discutat pe marginea situației politice și social-economice din țară, de asemenea, perspectivele de dezvoltare a relațiilor moldo-ruse bilaterale. 

 

Vladimir Voronin a exprimat poziția PCRM în ceea ce privește starea de lucruri pe scena politică din țară. El a subliniat că principala amenințare pentru statalitatea moldovenească constă în încercările de românizare a Moldovei, lipsirea ei de statutul de neutralitate. Președintele PCRM a remarcat că fracțiunea parlamentară a Partidului Comuniștilor pledează pentru demiterea din funcție a ministrului Apărării, Anatol Șalaru în legătură cu îndemnurile sale publice referitoare la necesitatea de a adera la NATO și declarațiilor cu privire la necesitate de unire cu România.

  

Plus la asta, Vladimir Voronin și-a exprimat atitudinea negativă pentru atitudinea înrobitoare a autorităților moldovenești n raport cu creditorii externi. Este puțin probabil ca printre guvernații actuali să se găsească măcar unul care să fie capabil să urmeze exemplul guvernării de opt ani de zile a PCRM și să adopte o poziție fermă în procesul de negocieri cu Fondul Monetar Internațional și alți creditori externi.

  

„Rețetele„ propuse de FMI sunt cunoscute tuturor – optimizarea, reducerea tuturor cheltuielilor la capitolul investiții sociale, adică, cheltuielile pentru oameni.

 

În timpul întrevederii, părțile au discutat despre pregătirile pentru sărbătorirea Zilei Victoriei din acest an. În legătură cu acest fapt, președintele PCRM s-a adresat Ambasadorului Rusiei cu rugămintea de a contribui la organizarea Festivalului ”Vera, Nadejda, Liubovi”, care în acest an, va fi la a 19-a ediție. Festivalul este organizat, anual, de Organizația Veteranilor din Republica Moldova.скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: