Vladimir Voronin: „Regimul guvernant stimulează divergențele din societate”
РУС. MOLD.
» » Vladimir Voronin: „Regimul guvernant stimulează divergențele din societate”

Vladimir Voronin: „Regimul guvernant stimulează divergențele din societate”

6-02-2018, 16:01
Viziuni: 121
  
Versiunea de tipar   
Vladimir Voronin: „Regimul guvernant stimulează divergențele din societate”Asupra acestui lucru a atras atenția Președintele PCRM, Vladimir Voronin, pe parcursul  discuției întreținute cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit.

 

În cadrul întrevederii, părțile au discutat asupra actualei situații politice și social-economice din țară.

 

Vladimir Voronin a menționat că intensificarea propagării unionismului trezește îngrijorarea și neliniștea tuturor forțelor sănătoase ale societății. Declarațiile făcute întru susținerea unirii cu România, sprijinite de consilierii locali dintr-un șir de localități din țară, subminează principiile statalității moldovenești. Totodată, în urma acestui fapt, din partea autorităților nu urmează nici o reacție. Nu urmează nici o reacție nici din partea Procuraturii Generale și a Serviciului de Informare și Securitate, deși îndemnurile de a renunța la propria suveranitate sunt o încălcare grosolană a Constituție și ele trebuie să fie pedepsite conform legii.

 

Totodată, Vladimir Voronin i-a amintit interlocutorului său că deja a fost introdusă în practică ținerea în comun a ședințelor de către guvernele celor două țări, că există decizia Curții Constituționale cu privire la prevalarea Declarației de Independență asupra Constituției, că în mod sistematic sunt semnate acorduri privind colaborarea militară. Ultima invenție în acest sens a devenit inițiativa creării unui batalion mixt moldo-român.

 

Se creează impresia că guvernarea în mod special stimulează aceste spirite și îndemnuri la unire, pentru a distrage atenția cetățenilor nemulțumiți și decepționați de la posibilele discuții despre numeroasele probleme reale cu caracter social și economic.

Pe parcursul întrevederii, liderul PCRM a subliniat și faptul că singura șansă a grupării guvernante oligarhice de a-și păstra puterea și a evita răspunderea pentru furtul miliardului și alte crime ale sale este desfășurarea alegerilor după sistemul electoral mixt.

 

Sunt foarte bine cunoscute metodele de șantajare și presiune, precum și sumele de bani, datorită cărora numărul primarilor din partea Partidului Democrat a crescut de la 287 pînă la mai mult de 700. La fel cum sunt bine cunoscute și metodele prin care cele doar 19 mandate obținute de democrați la ultimele alegeri parlamentare „s-au transformat” apoi în 54 de deputați în Parlament din partea PD, care de acum alcătuiesc majoritatea parlamentară. Anume acestea sunt motivele din care comuniștii continuă să insiste asupra revenirii la alegerile în baza sistemului electoral proporțional.

 
În cadrul respectivei întrevederi, părțile au supus discuției și teme legate de îndeplinirea de către Republica Moldova a angajamentelor sale care decurg din Acordul de Asociere cu UE, de cauzele eșecului reformei în justiție, de starea de lucruri privind reglementarea problemei transnistrene, precum și alte chestiuni.

 

Serviciul de presă al PCRM


скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: