Fiilor Patriei — veșnică memorie
РУС. MOLD.
» » Fiilor Patriei — veșnică memorie

Fiilor Patriei — veșnică memorie

15-02-2018, 15:16
Viziuni: 1 524
  
Versiunea de tipar   
Fiilor Patriei — veșnică memorieComuniștii au cinstit memoria ostașilor căzuți în Afganistan
 
În ziua retragerii trupelor sovietice din Afganistan, 15 februarie, al treilea președinte al Moldovei, Vladimir Voronin, lider al Partidului Comuniștilor, membri ai CC al PCRM, comuniști din comitetele raionale ale partidului din capitală și reprezentanți ai Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova au depus flori la Complexul Memorial «Fiilor Patriei — veșnică memorie» de la Chișinău.

În acest an este marcată a 29-a aniversare a retragerii trupelor din Afganistan. Dar, din motive care nu au fost anunțate, persoanele oficiale ale statului n-au fost văzute printre cei veniți la memorial, în schimb, ei și-au trimis aici locțiitorii (unii dintre aceștia nici n-au prea înțeles pentru ce au venit la memorial).

Dar sute de veterani ai războiului din Afganistan, sosiți din întreaga republică, rudele și prietenii lor fac tot posibilul ca în fiecare an să vină aici în această zi, să se întîlnească cu prietenii de luptă rămași în viață și să cinstească memoria celor căzuți. În anii războiului afgan, și-au pierdut viața 301 de băștinași din Moldova, sute de tineri bărbați au fost grav răniți și au rămas invalizi.

Vom aminti aici că acest monument — Complexul Memorial «Fiilor Patriei — memorie veșnică» — a fost inaugurat datorită PCRM și personal lui Vladimir Voronin. Memorialul de la Chișinău este considerat unul dintre cele mai impresionant în tot spațiul CSI.

Natalia Lujinaскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: