Vladimir Voronin: Societatea trebuie să fie vigilentă față de orice manifestări de fascism
РУС. MOLD.
» » Vladimir Voronin: Societatea trebuie să fie vigilentă față de orice manifestări de fascism

Vladimir Voronin: Societatea trebuie să fie vigilentă față de orice manifestări de fascism

22-06-2017, 09:59
Viziuni: 341
  
Versiunea de tipar   
Vladimir Voronin: Societatea trebuie să fie vigilentă față de orice manifestări de fascismAceasta e declarația făcută în ziua de 22 iunie de Vladimir Voronin, Președinte al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, al treilea președinte al țării, la o acțiune consacrată Memoriei la Complexul Memorial «Eternitate».
 
Liderul PCRM a subliniat că, pentru Moldova și pentru poporul moldovenesc, 22 iunie este o zi a memoriei și durerii pentru milioane de cetățeni sovietici care și-au pierdut viața în rezultatul agresiunii fasciste.

«Pentru noi, urmașii învingătorilor, această zi este simbolică și trebuie să fim vigilenți față de ceea ce se întîmplă în ultimele decenii în diferite țări, inclusiv în Republica Moldova. Este vorba despre neofascism, neonazism, unionism, naționalism, despre apariția unor grupări teroriste. Toate aceste fenomene sînt extrem de periculoase, de aceea subaprecierea lor poate conduce la consecințe imprevizibile», a declarat Vladimir Voronin.

În ziua aniversării a 76-ea de cînd cotropitorii germano-fasciști au năvălit asupra Uniunii Sovietice și începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, membri ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, deputați din fracțiunea parlamentară a PCRM, reprezentanți ai Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova, ai Uniunii Veteranilor și Uniunii Femeilor din Moldova au depus flori la Focul Etern de la Complexul Memorial «Eternitate».

La 22 iunie 1941, Germania fascistă, fără a-i declara război, a năvălit asupra Uniunii Sovietice. Potrivit planului «Barbarossa», ei intenționau să cucerească URSS timp de cinci luni. Pentru asta, în primele lor atacuri au aruncat asupra Uniunii Sovietice 5,5 milioane de soldați și ofițeri, 5 mii de avioane, 3,5 mii de tancuri, 447 mii de tunuri grele și aruncătoare de mine.

De rînd cu alte republici din componența URSS situate de-a lungul frontierei apusene a Uniunii, timp de cîteva luni, atacului cotropitorului i-a ținut piept și Moldova Sovietică…скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: