Parlamentul European i-a cerut Comisiei Europene suspendarea sprijinului bugetar pentru Moldova
РУС. MOLD.
» » Parlamentul European i-a cerut Comisiei Europene suspendarea sprijinului bugetar pentru Moldova

Parlamentul European i-a cerut Comisiei Europene suspendarea sprijinului bugetar pentru Moldova

6-07-2018, 11:17
Viziuni: 22
  
Versiunea de tipar   
Parlamentul European i-a cerut Comisiei Europene suspendarea sprijinului bugetar pentru MoldovaPe 5 iulie, Parlamentul European a aprobat rezoluția privind criza politică, provocată de anularea rezultatelor alegerilor din Moldova.
 
Din document reiese că Parlamentul European solicită Comisiei Europene să suspende alocarea de finanțe pentru sprijinirea bugetului Moldovei, așa precum s-a procedat în iulie, 2015, transmite newsmaker.md

«Parlamentul European îi cere Comisiei să suspende sprijinul bugetar pentru Moldova, utilizînd precedentul din iulie, 2015, cînd suspendarea a avut loc în urma crizei bancare», se spune în rezoluție.

Deputații europeni consideră că mecanismul de suspendare a ajutorului e necesar să fie aplicat ca o reacție la invalidarea alegerilor la funcția de primar. «Acest mecanism trebuie să includă în sine o listă de condiții pe care autoritățile moldovene sînt obligate să le îndeplinească», se concretizează în document. Printre aceste condiții sînt următoarele: recunoașterea rezultatelor de la alegerile primarului de Chișinău, investigarea minuțioasă și eficientă a furtului miliardului, întoarcerea activelor și tragerea la răspundere a tuturor celor vinovați de comiterea acestui furt.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: