NATO nu va trece
РУС. MOLD.
» » NATO nu va trece

NATO nu va trece

27-07-2018, 10:03
Viziuni: 2 045
  
Versiunea de tipar   
NATO nu va treceLa Viena s-a deschis ședința comisiei Federației Mondiale a tineretului democrat pe problemele Europei și Americii de Nord.

 

Ședința se desfășoară în cadrul taberei de vară a comisiei FMTD pe problemele Europei și Americii de Nord, care a demarat pe 24 iulie la Viena.

 
La forum participă prim-secretarul Comitetului Central al Uniunei Comuniste a Tineretului din Moldova, Diana Caraman, de asemenea, reprezentanți ai organizațiilor de tineret comuniste și de stînga din Austria, Belgia, Germania, Danemarca, Italia, Canada, Cipru, Portugalia, Rusia și Turcia.

 

Participanții la reuniune au fost salutați de președintele CC al Tineretului Comunist din Austria, Raffael Sheberle și președintele Partidului Muncii din Austria, Otto Brueckner.

 

În cadrul ședinței au fost examinate un șir de chestiuni organizaționale — căile de stabilire a relațiilor cu membrii organizației, contactul cu care a fost pierdut în ultimii ani; planul manifestațiilor pentru perioada apropiată; evaluarea politică a evoluției evenimentelor pe arena internațională; coordonarea acțiunilor privind lupta împotriva continuării agresiunii imperialismului.

 

Așa cum a menționat în discursul său Diana Caraman, astăzi, toată lumea urmărește intensificarea pozițiilor de apărare ale imperialismului din contul consolidării propagandei anticomuniste și fasciste, de asemenea, prin intermediul activizării NATO. În legătură cu acest fapt, prim-secretarul CC al UCTM a subliniat că biroul de legătură NATO s-a deschis în Moldova în decembrie 2017 și, deja, în ianuarie 2018, în Moldova a sosit un grup de experți ai departamentului NATO pentru politică de apărare și planificare, responsabili pentru implementarea inițiativelor pentru consolidarea capacităților de apărare ale Republicii Moldova.

 

«Noi înțelegem cu toții că acest lucru se face, în primul rînd, pentru a analiza situația și, cu pași mici, de a atrage în această structură statul nostru în Constituția căruia este consfințit statutul de neutralitate. Adică, pas cu pas, NATO continuă să se extindă la Est — să creeze infrastructură militară pentru agresiune», a remarcat ea.

 

Potrivit Dianei Caraman, pe parcursul a trei ani de zile, toată armata moldovenească, care, astăzi, în ratingul mondiale a puterilor militare, în general, nu figurează, va fi dotată cu armament de ultimă generație conform standardelor NATO. Americanii modernizează aerodromul militar din Mărculești din nordul țării și poligonul din Bulboaca, care se află la 10 km de Transnistria. Occidentul nu obișnuiește să cheltuiască banii așa pur și simplu. Pentru ce achită atît de scump SUA și aliații săi?

 

Plata se realizează pentru docilitate și promovarea intereselor țărilor occidentale pentru sporirea puterii militare a NATO cît mai aproape de granițele cu Federația Rusă. Pentru ca în Moldova să nu fie soluționat conflictul transnistrean și pentru ca Moldova să nu devină un stat integru și puternic.

 
În legătură cu acest fapt, Diana Caraman a subliniat că doar tinerii pot și trebuie să adopte poziția statalității și neutralității Republicii Moldova, să se opună amenințării extinderii NATO la Est și absorbția de către statul român.
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: