Președintele fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac a participat la lucrările sesiunii de toamnă a APCE
РУС. MOLD.
» » Președintele fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac a participat la lucrările sesiunii de toamnă a APCE

Președintele fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac a participat la lucrările sesiunii de toamnă a APCE

9-10-2018, 10:44
Viziuni: 15
  
Versiunea de tipar   
Președintele fracțiunii parlamentare PCRM, Inna Șupac a participat la lucrările sesiunii de toamnă a APCESesiunea s-a desfășurat, la Strasbourg, în perioada 8-12 octombrie. În conformitate cu agenda, a fost prezentat raportul misiunii de observatori ai APCE pentru alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate din Turcia, s-au organizat dezbateri pe marginea viitorului Consiliului Europei, rolul parlamentelor naționale în procesul decentralizării de succes; s-a discutat chestiunea referitoare la accesul liber al Consiliului Europei și mecanismelor de protecție a drepturilor omului ONU la țările membre, inclusiv, «zonele gri»; s-a discutat despre securitatea nucleară a Europei.
 
În cadrul sesiunii de toamnă, secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland, a prezentat un raport. De asemenea, a fost prezentat raportul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei.

La fel, s-a abordat și s-a votat pe marginea chestiunii consolidării procesului de luare a deciziilor în cadrul APCE la capitolul competențe și proceduri de vot.

În discursul său, rostit în cadrul ședinței APCE, pe 10 octombrie, pe marginea subiectului accesului Consiliului Europei și mecanismelor ONU pentru apărare a drepturilor omului la țările membre, inclusiv, «zonele gri», președntele fracțiunii parlamentare a PCRM, Inna Șupac a atras atenția deputaților asupra faptului că, în Moldova, drepturile omului sînt încălcate, în egală măsură, atît în partea dreaptă, cît și în partea stîngă a Nistrului.

«Drepturile omului sînt încălcate nu doar în partea stîngă a Nistrului, unul dintre ultimele exemple fiind încarcerarea liderului Partidului Comunist, Oleg Horjan. Drepturile omului sînt încălcate, în egală măsură, și pe malul drept al Nistrului. Unul dintre ultimele exemple — răpirea și deportarea profesorilor în Turcia».

Serviciul de presă al PCRMскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: