Tinerii Republicii Moldova!
РУС. MOLD.
» » Tinerii Republicii Moldova!

Tinerii Republicii Moldova!

3-11-2018, 13:33
Viziuni: 34 144
  
Versiunea de tipar   
Tinerii Republicii Moldova!Ne adresăm vouă din numele Uniunei Comuniste a Tineretului din Moldova
 
Noi, comsomoliștii secolului XXI, marcăm, în acest an, o sută de ani de la fondarea Uniunei Leniniste Comuniste a Tineretului. Iată că deja de un secol, organizația unește tinerii cu orientare de stînga. În toată lumea nu mai există o asemenea organizație care să existe mai mult decît a noastră. Iar acest fapt demonstrează elocvent faptul că ideea comunistă este veșnică și actuală pentru toate timpurile.

Istoria mișcării tineretului comunist este, cu adevărat, grandioasă. Pe parcursul secolului trecut, în Uniunea Sovietică nu s-a desfășurat niciun eveniment la care Comsomolul să nu participe activ. Din primele zile ale existenței sale, Comsomolul s-a transformat în organizația care a asociat adevărații eroi, luptătorii pentru un viitor echitabil al țării lor, reprezentanții de frunte ai tineretului muncitor.

Noi nu vom uita niciodată eroii comsomoliști, care și-au dat viața de dragul Victoriei în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Printre ei au fost și mulți conaționali de-ai noștri, inclusiv, cei care au luptat împotriva ocupației românești în anii 1918- 1940. Noi vom cinsti și vom pomeni veșnic numele predecesorilor noștri: Serghei Lazo, Pavel Tcacenco, Samuil Bubnovschi, Haia Livșiț, Anton Onică, Emilian Bucov, Ion Soltîs, Boris Glavan și alți eroi.
 
După evenimentele tragice ale Marelui Război pentru Apărarea Patriei, anume comsomoliștii, împreună cu Partidul Comunist al Uniunii Sovietice, au restabilit orașele, uzinele, fabricile, au exploatat terenuri, au construit căi ferate și au cucerit Cosmosul. Numai pe teritoriul RSSM, pe șantierele comsomoliste au fost construite Centrala termoelectrică din Moldova, combinatul de mătase din Bender și combinatul de bumbac din Tiraspol, uzina de ciment din Rezina, uzina metalurgică și alte obiecte.

Zeci de milioane de oameni au trecut prin școala Comsomolului devenind, ulterior, conducători de succes, specialiști competenți. Comsomoliștii, tinerii unei singure țări mărețe, întotdeauna, au fost uniți, strîns legați între ei. Forța lor era în unitate.

Din păcate, generația noastră, tinerii secolului XXI, nu se pot lăuda cu acest sentiment al unității. Tot felul de evenimente politice și istorice ne-au lipsit de acest lucru. Astăzi, guvernările capitaliste din toate țările spațiului post sovietic, inclusiv, în Republica Moldova, sînt interesate ca toată societatea, în special tinerii, să fie scindați. Anume din acest considerent este rescrisă istoria, anume din acest considerent, istoria mișcării comuniste este pătată de minciună și mizerie. Burghezia contemporană din toată lumea se teme cel mai mult de repetarea istoriei perioadei sovietice, asocierea generală a tinerilor în lupta împotriva lor, pentru că anume guvernarea capitalistă generează inechitate de clasă, fărădelege și discriminare.

Noi, la fel ca și voi, zilnic, ne confruntăm cu nedreptatea socială și juridică generată de actuala guvernare din Moldova: corupție generală, lipsa educației accesibile, medicinii și locuințelor. Astăzi, unui tînăr din Republica Moldova îi este mai ușor să-și găsească de muncă peste hotarele țării. Toate acestea sînt urmările faptului că la guvernare se află cei care nu sînt interesați de bunăstarea propriilor cetățeni și a țării în general. Scopul lor principal este să fure cît mai mult, să-și umple propriile buzunare și să-și asigure un viitor fără griji pentru ei și rudelor lor. Aceasta este manifestarea hîdoasă a gîndirii capitaliste.

Noi conștientizăm că putem să luptăm pentru viitorul nostru doar împreună. Anume din acest considerent ne-am asociat în cadrul Uniunii Comuniste a Tineretului din Moldova, organizație care, pe bună dreptate, este adevărat urmașă al generațiilor predecesoare de tineri. Comsomolul secolului XXI nu uită și nu rescrie istoria țării noastre, cinstește memoria ostașilor eliberatori ai Patriei și nu uită despre veteranii zilei de astăzi. Noi pledăm pentru studii gratuite de stat și medicină gratuită, locuri de muncă garantate pentru tineri specialiști, pledăm pentru susținerea reală din partea statului pentru tinerele familii, ne pronunțăm împotriva șovinismului, naționalismului, discriminării de gen și altor forme de discriminare.

Noi ne numim cu mîndrie comsomoliști și în anul în care se împlinesc 100 de ani din ziua fondării Uniunei Leniniste Comuniste a Tineretului, îndemnăm toți tinerii care nu sînt indiferenți, cei care nu sînt mulțumiți de starea lucrurilor din Republica Moldova să vină în rîndurile noastre, pentru ca, împreună, să construim un viitor mai bun în țara noastră.

Ajunge să mai suportăm bătaia de joc a puterii!

A venit timpul nostru, timpul unui viitor mai bun!

Împreună vom învinge!


Comitetul Central al Uniunei Comuniste a Tineretului din Moldova
29 octombrie 2018.

KOMSOMOL.MDскачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: