Aceasta este țara noastră!
РУС. MOLD.
» » Aceasta este țara noastră!

Aceasta este țara noastră!

9-07-2017, 10:03
Просмотров: 618
  
Версия для печати   
Aceasta este țara noastră!Din discursul prim-secretarului CC UTCM, Denis Iachimovschi, în cadrul Plenarei a III a CC PCRM:
 
«Deja de aproape opt ani de zile, reprezentanții actualei guvernări din Moldova, prin atitudinea sa, încearcă să demoralizeze tinerii din Moldova. Politica lor de eșec în sfera tineretului este orientată spre faptul de a crea impresia că tinerii sînt inutili și nenecesari în propria lor țară.

Pot să enumer zeci de eșecuri ale autorităților — optimizarea instituțiilor de învățămînt, falsifi¬carea istoriei Moldovei, redu¬cerea locurilor bugetare în universități, calitatea proastă a educației, corupția, șomajul și migrația în rîndul tinerilor, nu mai vorbesc deja despre faptul că de aproape patru ani de zile, fiecare al doilea licean nu poate susține examenele de bacalaureat.

...Statul nu are nevoie de tinerii din Moldova, în Republica Moldova nu există o politică adecvată pentru tineret. Fie că este vorba despre Chișinău, Bălți, centru raional sau o altă mică localitate, statul nu vine să dezvolte tinerii. Nu funcționează programele pentru tinerii specialiști, pentru familiile tinere. În general, nu este clar cu ce se ocupă Ministerul Tineretului și Sportului.

Recent, în sursele media a apărut o informație despre așa numita «Caravana Unirii». Organizația de tineret ODIP, care este specializată în promovarea ideilor unioniste, a declarat cu mîndrie că, cu susținerea Ministerului Educației, activiștii organizației respective planifică să viziteze 13 raioane din Moldova cu scopul de a populariza valorile și cultura românească. Cu susținerea Ministerului Educației! Ei nici măcar nu-și ascund scopurile către anul 2018.

Mult stimați tovarăși comuniști, în afară de noi nu are cine să se opună acestei tumori cafenii. Consider că este necesar ca noi, stataliștii, să organizăm către 2018 caravana noastră, doar că nu în 13 raioane, ci în toată țara pentru a le explica oamenilor că noi sîntem o țară independentă, iar guvernarea de opt ani de zile a PCRM a demonstrat că noi putem exista, și cel mai important — putem să ne dezvoltăm ca stat suveran și independent.

Stimați tovarăși!

În acest an, Uniunea Tineretului Comunist din Moldova va împlini 22 de ani. În Moldova nu există o altă organizație de tineret care să dispună de o asemenea experiență bogată. Comsomolul este organizația de tineret cea mai sistemică, organizată și structurată, cu valori și idei clare și concrete. Și anume — edificarea unei societăți echitabile și a unui stat social. Anume în baza acestor idei Comsomolul și-a reluat activitatea în 1995. Organizația este reprezentată în 29 de raioane.

În cadrul activităților organizaționale și ideologice, Comsomolul, împreună cu PCRM, desfășoară diverse acțiuni. Printre acestea: școlile de vară comsomoliste, acțiuni de protest împotriva politicii autorităților, pichetări. Anual, organizăm manifestații festive dedicate Zilei Protecției Copiilor. În acest an, o mare rezonanță în spațiul informațional a căpătat flash-mobul dedicat zilei de 1 Mai — Ziua Solidarității oamenilor muncii.

Comsomolul, de rînd cu partidul, organizează, anual, manifestații cu ocazia zilei de 7 noiembrie, acțiunea «Moldova Curată», în cadrul căreia comsomoliștii spală svasticile unioniste și fasciste, care, periodic, apar pe pereții clădirilor și gardurilor din municipiile Chișinău și Bălți, orașele Sîngerei, Ungheni și Cahul.

Noi, tradițional, desfășurăm acțiuni de amenajare a mormintelor veteranilor marelui Război pentru Apărarea Patriei în toată țara — la Ocnița, Bălți, Sîngerei, Orhei, Ungheni, Strășeni, Căușeni, Ștefan Vodă, Cahul, municipiul Chișinău.

Acțiunile noastre de drept patriotice de bază se consideră: «Panglica Sf. Gheorghe» dedicată Zilei Victoriei, în cadrul căreia, anual, comsomoliștii și tinerii comuniști împart peste 3000 de panglici în toată țara; proiectarea sub cerul liber a filmelor patriotice despre Marele Război pentru Apărarea Patriei; acțiunea «1418» lumînări în memoria fiecărei zile și nopți din timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei; marșul memoriei «Regimentul nemuritor — noi le ținem minte numele»; manifestații festive dedicate Zilei Victoriei 9 Mai și eliberării Moldovei de fascism pe podul de la Șerpeni; «Garda Memoriei» dedicată amintirilor tragicelor evenimente de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Organizăm mese rotunde tematice: pe subiecte «Conspirativitatea basarabeană 1918 — 1940»; masa rotundă dedicată împlinirii a 70 de ani de la sfîrșitul procesului de la Nürnberg ș.a.m.d. Onorăm datele memorabile și numele eroilor de care este legată nemijlocit soarta și istoria Patriei noastre...

UTCM lucrează cu pionerii. Trebuie să menționez că noi acordăm atenție insuficientă acestei direcții și avem asupra a ce lucra, însă, în pofida acestui fapt, aș vrea să menționez Organizațiile de pioneri din raioanele Ocnița și Ungheni, municipiul Bălți, organizațiile sectoarelor Botanica și Centru din capitală. Se lucrează activ în vederea consolidării organizației pionerești în sectorul Botanica, de asemenea, nu pot să nu remarc organizația de pioneri din raionul Cahul.

La ziua de astăzi, în fața noastră stă cea mai importantă sarcină — să definitivăm structurarea organizațională pe verticală, să ne sporim influența în rîndul tinerilor studenți. Noi înțelegem pe cît de importantă este misiunea ce ne revine, comsomolul este, în primul rînd, rezerva partidului.

Mult stimați tovarăși, eu sînt convins că avînd o idee și un plan concret, tinerii comuniști din Moldova vor face față oricărei sarcini puse în fața lor».скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: