Drumuri off road
РУС. MOLD.
» » Drumuri off road

Drumuri off road

9-02-2019, 11:07
Viziuni: 434
  
Versiunea de tipar   
Drumuri off roadRatingul calității drumurilor, elaborat de experții internaționali, au plasat Moldova pe locul 128 din 137 de țări. Și dacă credeți că ne-au întrecut doar elvețienii sau japonezii, greșiți amarnic.
 
Drumuri mai bune ca la noi sînt în Gambia, Etiopia, Cambodgia și chiar Mongolia. Se pare că PDM de acolo (Partidul Democrat din Mongolia) implementează cu mai mult succes proiectul național «Drumuri bune pentru Mongolia». Deci, cum putem înțelege, nici democrații din Africa nu rămîn cu nimic în urmă.

Adevărat, deputatul PDM (Moldova), Serioja Sîrbu a publicat un video prin care demonstrează un drum de bună calitate — undeva prin raionul Drochia, însă, elaboratorii ratingului internațional au ignorat acest video. Ce poți să vrei de la ei? Sînt doar întunecați, ca Louis Armstrong.

Trebuiau să vină la Chișinău, să intre în vizită la ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care avea să le explice pe îndelete că drumurile de la noi sînt super-puper. La fel cum a făcut în satul Vărvăreuca, raionul Florești — unde a măsurat grosimea noului strat de asfalt cu propriul deget, demonstrînd, în acest fel, calitatea lui perfectă. La fel și experții străini puteau fi plimbați pe «drumurile bune pentru Moldova». Puteau fi dotați cu degete de-a lui Gaburici în calitate de instrumente de măsură. Să se convingă singuri...

Înșiși democraților moldoveni degetele lui Gaburici nu le mai sînt necesare. Ei au evaluat calitatea «drumurilor bune» cu alt etalon — cu «punctele cinci» proprii. Autobusul ultramodern, cu care reprezentanții Partidului Democrat merg prin satele, Moldovei nu a rezistat și s-a stricat. Democrații s-au văzut nevoiți să treacă într-un echipaj mult mai modest — fără aer condiționat, fotolii pliante, acces la Internet și toaletă.

... Iar la Chișinău, în una din nopțile precedente, drumarii au efectuat lucrări de reparație pe un șir de străzi din capitală și au umplut gropile cu asfalt rece.

Show Must Go On — show-ul trebuie să continue! Și continuă...

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: