Printre oameni
РУС. MOLD.
» » Printre oameni

Printre oameni

3-02-2018, 11:15
Viziuni: 157
  
Versiunea de tipar   
Printre oameniAplicînd practica califului din Bagdad, Harun al-Rashid, noul ministru al Economiei și Infrastructurii și vechiul premier al Moldovei; Chiril Gaburici s-a pornit în excursie cu trenul pe ruta Ungheni–Chișinău. Ca să vorbească cu oamenii și să afle cu ce probleme se confruntă.
 
Evident, aceasta este problema actualei elite politice. Acești oameni nu știu ce se petrece acolo... peste geam. Ei nu înțeleg că oamenii nu pot supraviețui cu o pensie de 1000 de lei, iar pentru serviciile comunale primesc facturi de 1500 de lei. În schimb, stînd în fața acestui geam, cu un bocal de vin de calitate, se gîndesc în continuu, cum să facă viața poporului și mai interesantă.

Dar, să revenim la deplasarea lui Gaburici. El nu a manifestat anonimitatea caracteristică lui Harun al-Rashid. Dimpotrivă, a postat informații și fotografii în rețelele de socializare. Deși, nu exclud că eu vorbesc de rău ministrul, iar fotograful amator, absolut întîmplător, s-a pomenit lînga casa de unde Gaburici procura demonstrativ bilet, iar ulterior și în vagonul trenului. Și chiar sînt departe de ideea că pasagerii acestui vagon au fost candidaturi convenite din timp.

«Am mers cu trenul din Ungheni pînă la Sipoteni. Am discutat cu pasagerii, inclusiv, cu angajații Căii Ferate, despre problemele cu care se confruntă», a scris Gaburici pe pagina sa de socializare. Interesant, oare despre ce a discutat cu pasagerii? Să fi fost oare despre viitorul european al Moldovei și vizita reprezentanților Comisiei de la Veneția? Pentru că, în opinia boșilor noștri, anume aceste subiecte trebuie să prezinte interes primordial pentru populația țării.

Eh, de-aș fi fost și eu în acel vagon! L-aș fi întrebat neapărat: «Domnule Gaburici, nu dumneata ai semnat garanția datoriei de stat pe marginea miliardului furat?». Însă, în schema acțiunii PR a lui Chiril Gaburici nu s-a încadrat corespondentul Ziarului «Comunistul».

Gaburici nici nu a reușit măcar să le prezinte pasagerilor diploma sa cumpărată din trecerea subterană — a coborît la Sipoteni. După ce a urcat în limuzina sa elegantă, care circula pe șosea paralel cu trenul, s-a retras în bunăstarea sa.

Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: