De–ar avea guvernatorii noştri viaţa pe care o ducem noi…
РУС. MOLD.
» » De–ar avea guvernatorii noştri viaţa pe care o ducem noi…

De–ar avea guvernatorii noştri viaţa pe care o ducem noi…

30-01-2016, 13:05
Viziuni: 1 995
  
Versiunea de tipar   
De–ar avea guvernatorii noştri viaţa pe care  o ducem noi… Despre viaţa «minunată» a oamenilor care şi–au dedicat viaţa şi sănătate în numele edificării şi bunăstării Moldovei. Despre pensionari – cea mai săracă pătură socială


Pensionarii – ce mai fac? Este vorba despre oamenii care şi–au dăruit viaţa şi sănătatea pentru restabilire şi dezvoltare, iar acum sunt nevoiţi să ducă un trai jalnic de supravieţuire în loc să se odihnească şi să se bucure de viaţă.

 

Fiecare stat, este evaluat, în primul rînd, după modul de viaţă a pensionarilor şi copiilor. Şi ce viaţă au pensionarii noştri? Răspunsul apare doar dintr–o singură privire asupra armatei imense de săraci şi infimi. Atîţia săraci nu erau nici măcar după război.

 

Ruşine actualei guvernări! Unora dintre noi nu le ajunge pensia nici măcar pentru achitarea serviciilor comunale. În schimb cei din alianţă trăiesc pe picior larg: ei primesc salarii atît de mari la care pensionarii nici măcar nu pot visa.

 

Şi ce lucruri deosebite au făcut cei din alianţă pentru popor? De ce ei au maşini, case, vile, pămînturi, chiar dacă nu fac nimic, nu decid nimic. Nici măcar de Paşti nu oferă 100 de lei pentru toţi pensionarii. Pe cînd pensionarii sunt cu toţii la fel, au în spate ani grei de muncă. De ce, pînă la ora actuală, guvernarea nu soluţionează problema veteranilor muncii? Pentru că ei, ca şi veteranii de război, sunt din ce în ce mai puţini. Demult trebuie soluţionată problema cu privire la serviciile comunale. Veteranii muncii, care au peste 70 de ani, s–au achitat demult pentru apartamentele lor.

 

Veteranii muncii trebuie să beneficieze de toate privilegiile: plata de 50 % a tuturor serviciilor, tratament gratuit, operaţii şi medicamente la preţ accesibil. Aşa cum se întîmplă în toate statele civilizate, adaosurile la pensii trebuie să aibă loc de două ori pe an, pentru ca pensionarii să nu–şi trăiască viaţa ca boschetarii, ci ca oamenii care, demult, şi–au demonstrat onestitatea şi integritatea prin fapte. 

 

Partidele care vor să ajungă la putere promit multe, însă, de îndată ce le reuşeşte, îşi concentrează atenţia la beneficiile proprii, iar pensionarii – măcar să moară. Mă adresez partidelor «alianţelor» de guvernare – PLDM, PDM, PL – v–aţi îmbogăţit cu neruşinare timp de şase ani.

 

Şi nu doar ei – socialiştii la fel, iar acum aruncă praf în ochii bieţilor pensionari, mai ştii, poate se prinde şi votează pentru ei. Unii politicieni au mare nevoie de alegeri anticipate. Doar că pensionarilor nu le va fi mai uşor. «Alianţele» ar face mai bine să ia în mînă un creion şi să calculeze: cum pot oamenii să plătească serviciile comunale, serviciile medicale, alimentare ş.a.m.d. Nici un fel de compensaţii nu mai sunt de folos.

 

Ce probleme rezolvă deputaţii în Parlament? Nu toţi pensionarii sunt informaţi. Ziarele mint, peste tot numai măscăreli – guvernanţilor le încurcă toţi şi toate şi de toate se face vinovat PCRM. Însă, mulţi nu înţeleg un singur lucru: puterea este în mîinile oamenilor din «alianţe». Nu ar fi rău să raporteze în faţa alegătorilor ce au făcut. Demult este timpul să le fie revizuite lefurile, pentru ca ei să se pomenească în situaţia noastră, să ajungă să numere bănuţii. Iată despre ce trebuie să vorbim.

 

Svetlana Remizova, din numele veteranilor organizaţiei teritoriale primare de partid a veteranilor N9, or. Chişinău. скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: