Salvarea noastră e în mîinile noastre
РУС. MOLD.
» » Salvarea noastră e în mîinile noastre

Salvarea noastră e în mîinile noastre

20-11-2015, 08:04
Просмотров: 1 863
  
Версия для печати   
Salvarea noastră e în mîinile noastreComuniştii din Pelenia: Oamenii trebuie să-l cunoască pe fiecare comunist din sat. Mai ales că noi, comuniştii, suntem pentru binele poporului, al omului simplu


Satul Pelenia, raionul Drochia.Viaţa oamenilor de aici e la fel ca şi cea a populaţiei din alte sate ale Moldovei. Cu şase ani în urmă, odată cu venirea la putere a partidelor antipopulare, ea s-a împărţit în pînă la asta şi după asta.


Preţurile la produsele de primă necesitate şi tarifele cresc mai că nu în fiecare săptămînă. Pensiile cum au fost mici, aşa şi au rămas. Cum trăiesc veteranii? Cum trăiesc pensionarii?.. Pentru cei de la guvernare, aceste categorii de cetăţeni ca şi cum nici nu există. Pentru ei, de altfel, ca şi cum nu există nici fermierii simpli, nici medicii, nici pedagogii...

 

«Cetăţean al Moldovei e ceva de care trebuie să fim mîndri, nu? Dumneavoastră cum credeţi?», m-a întrebat o localnică de la Pelenia. Şi atunci m-am gîndit: dacă o femeie simplă de la ţară îşi pune o asemenea întrebare, înseamnă că în ţara noastră lucrurile merg cum nu se mai poate de prost.

 

«Guvernul a adus poporul la aceea că bătrînii şi copiii nu au ce mînca. Ce alimente poate să-şi permită un bătrîn cu o pensie de 600 de lei? Într-o asemenea situaţie să mai vorbim despre demografie? Foarte degrabă, în Moldova nu va mai avea cine să are pămîntul!» — iată rezumatul celor vorbirte de comuniştii şi activiştii PCRM la recenta adunare de dare de seamă şi alegeri a organizaţiei primare de partid din Pelenia.

 

Lucrurile bune se văd mai bine de la distanţă. Acum, acest principiu îl simte pe propria soartă dacă nu fiecare, apoi la sigur majoritatea populaţiei ţării. La Pelenia, cele mai multe discuţii între săteni se reduc la următoarele: «Pe cei de la putere nu-i interesează oamenii de rînd. Noi mai ţinem minte cîte au făcut comuniştii în anii cît s-au aflat la putere — au gazificat localităţile, au construit apeducte, drumuri. Au purtat grija populaţiei, a dezvoltării agriculturii, aşa că oamenii de la sate au avut de lucru. Iar acum ce se întîmplă? Pentru cei de la putere, noi ca şi cum nici n-am exista pe lume».

 

Pe fundalul ruinării şi al instabilităţii 

 

Evgheni Rohac, secretarul OPP, a subliniat faptul că adunările de dare de seamă şi alegeri se desfăşoară în timpuri complicate — pe fundalul reuinării economice şi sociale, al instabilităţii politice.


«La 30 noiembrie 2014 au avut loc alegerile parlamentare, iar după aceea alegerile locale din 2015. Oamenii aveau speranţa că vor veni schimbări spre bine. Dar viaţa poporului doar s-a înrăutăţit. Toate s-au scumpit de nenumăprate ori. Mai ales preţurile la mărfuri de primă necesitate. Pe cînd pensiile, salariile, bursele, plăţile sociale poţi să zici că s-au micşorat, deoarece este imposibil să trăieşti pe aceşti bani. Bătrînilor nu le ajung nici pentru alimente, nici pentru îmbrăcăminte, nici pentru medicamene. De aceea, astăzi societatea nu are încredere în nimeni», zice el.


Alianţa a furat de la popor miliarde, şi totuşi, se mai ţine de putere. Agricultura nu se dezvoltă, sectorul zootehnic e doborît la pămînt, spun oamenii. E dureros să nu poţi vinde nici un kilogram de grîu măcar cu 2,7 lei, în timp ce cheltuielile pentru creştrerea grîului sunt de două ori mai mari. Şi atunci, cum să fie zidicată bunăstarea poporului, cum să fie mărită leafa ţăranilor?


«În această organizaţie de partid stau la evidenţă 17 membri ai PCRM. Pe parcursul adunării OPP Pelenia, au fost primiţi în rîndurile PCRM încă doi membri. Tineri, activi, cu caracter de luptător.


După cum s-a relatat la adunarea de dare de seamă şi alegeri, principala sarcină a OPP e de a ridica disciplina, a mări numărul de membri ai organizaţiei primare, a consolida şi a mări rîndurile organizaţiei comsomoliste din Pelenia. «Doar lucrînd împreună vom putea obţine rezultatele dorite», spun comuniştii.


La Pelenia, oamenii îşi mai amintesc cum se dezvolta satul pînă la 2009. Astăzi, unele forţe politice vor să pună mîna pe roditoarele pămînturi arabile de aici. Ca ciupercile după ploaie, au început să apară fel de fel de SRL.


«Cea mai bună formă de organizare este cooperativa. Astăzi, fermierul, oamenii muncii din sat sunt înăbuşiţi de impozite, fără a avea de undeva vreun ajutor. Asta nu e altceva decît bătaie de joc de omul de la pămînt. Numai atîta se face pentru dînsul — i se pun pe spate tot mai multe şi mai multe impozite. Iar oamenii vor ca lucrurile să se facă pentru toţi cu dreptate, să se dezvolte economia. Şi sarcina noastră e să luptăm pentru ţară», au declarat comuniştii din Pelenia.


Participanţii la adunare au mai relevat şi necesitatea intensificării muncii printre săteni a organizaţiei primare de partid: «Asta pentru ca oamenii să ne cunoască. Doar noi, comuniştii, suntem pentru popor, pentru binele omului simplu».


Potrivit spuselor lui Ghenadie Morcov, prim-secretar al comitetului raional de partid Drochia, la alegerile locale de astă vară voturile alegătorilor au fost cumpărate cu zahăr şi macaroane. Şi totuşi, 5 consilieri comunişti în componenţa consiliului local e un rezultat bun. În Consiliul Raional comuniştii de asemenea au cinci mandate.

 

Cu majoritatea de voturi, activitatea organizaţiei primare de partid din Pelenia a fost apreciată ca satisfăcătoare. La funcţia de secretar a fot reales Evgheni Rohac.

 

Să ne unim eforturile


La adunarea de la Pelenia a participat şi liderul PCRM, Vladimir Voronin. «Oriunde aş pleca în cadrul adunărilor de dare de seamă şi alegeri, pretutindeni văd lucruri dureroase pentru noi toţi — frig, întuneric, ruină. Politicienii de atunci şi-au început guvernarea în anii ’90, după destrămarea Uniunii, pe bază de minciună. Şi iată astăzi alţi politicieni au adus ţara la catastrofă», a declarat preşedintele partidului.


PCRM nu-i este ruşine nici pentru o zi a guvernării sale. După cum a subliniat Vladimir Voronin, «noi am obţinut îndici înalţi, am obţinut rezultate. Dar principalul e că, în toţi cei opt ani, am reuşit să ne demonstrăm nouă înşine, dar şi cetăţenilor că Moldova se poate dezvolta în mod de sine stătător ca stat independent şi suveran. Fără de fraţi mai mari şi mai mici, fără credite, fără datorii. Noi nu am trădat interesele naţionale ale Moldovei. Chiar şi în dificila perioadă a crizei mondiale din 2008, Moldova a fost apreciată ca ţară cu cel mai stabil sistem financiar. În anul 2007, noi am obţinut posibilitatea de a face comerţ asimetric cu Europa».


Au fost construite şi reparate mai mult de 760 de biserici, construite 250 de mănăstiri.


Au fost deschise noi grădiniţe de copii, spitale moderne. Au fost reparate şcoli, universităţi.

 

«Noi am reuşit să creăm 270 de cooperative. Am adus în ţară 10 mii de tractoare. Am plantat 30 mii hectare de viţă-de-vie, 40 mii hectare de livadă. Am reconstruit fabricile de vinuri. Am stîrpit criminalitatea. Am introdus impozitul zero pe venit. Am efectuat o amnistie fiscală. Întreaga Europă urmărea cu gura deschisă reformele de la noi.

 

Oameni, treziţi-vă! Salvarea noastră e în mîinile noastre. Trebuie să ne dăm seama cu toţii de acest lucru.


Uniţi-vă eforturile. Lărgiţi-vă rîndurile de partid. Pentru asta aveţi toate posibilităţile. Le veţi reuşi pe toate!», le-a spus Vladimir Voronin comuniştilor din Pelenia la încheierea adunării.

 

Larisa Miheeva

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: