Joc cu zaruri
РУС. MOLD.
» » Joc cu zaruri

Joc cu zaruri

29-01-2016, 15:30
Viziuni: 1 810
  
Versiunea de tipar   
Joc cu zaruri De unde a început Cabinetul de miniștri în frunte cu Pavel Filip? De la promisiuni despre o viață bună, și chiar unele oase aruncate de stăpîn în mulțime, poporul le-a ros cu plăcere.

 


Este chiar foarte bine atunci cînd tarifele la gaz și petrol scad, atunci cînd se promite majorarea indemnizațiilor… Mediului de afaceri, de asemenea, i se promite o viață prosperă și chiar se impune moratoriu pentru verificările fiscale. Și asta este foarte bine avînd în vedere care este situația. Dar…oare măsurile menționate mai sus, sunt ele oarecum extraordinare? Sunt oare din domeniul fantasticului, sau din seria visurilor irealizabile? În acest caz, drept cine cred aceste autorități că este poporul?

 

Politica tarifară echilibrată pentru populație (reieșind din rata inflației, formarea prețurilor pe piața serviciilor și veniturile fiecărei familii) pe care statul este obligat să o reglementeze prin intermediul Guvernului — este o realitate pentru orice stat normal dezvoltat.

 

Politica fiscală previzibilă, care nu se reduce doar la bici și fărîmituri sub formă de scutiri și beneficii pentru mediul de afaceri — este o condiție a dezvoltării progresive a sectorului real al economiei.

 

Majorarea indemnizațiilor pentru păturile social-vulnerabile, precum și salariile bugetarilor sau pensiile — reieșind din rata inflației — de asemenea, reprezintă un instrument standard pentru stimularea capacității de cumpărare a populației. Și, apropo, asigurarea condițiilor normale de trai și a dreptului de a beneficia de educație de calitate sau servicii medicale — este una dintre sarcinile prioritare ale conducerii statului.

 

Restul sunt doar metode cu ajutorul cărora autoritățile pot atinge aceste obiective, adică asigură îndeplinirea obligațiilor pe care și le-a asumat în fața poporului.

 

Deci: a promite — nici pe departe nu înseamnă a asigura. Deocamdată, Guvernul Filip se joacă cu poporul la nivelul declarațiilor tari și promisiunilor frumoase. Adică, voi nu sunteți de acord cu noua componență a Guvernului, însă, noi depunem efort pentru voi — popor.

 

De parcă ar arunca oase, aproape că zilnic, autoritățile ies cu cîte o promisiune despre viața frumoasă. Și, în același timp, este gata să accepte orice, indiferent ce, doar ca să mai obțină un împrumut de la vreun creditor. Și dacă nu le vor da, nu vor fi atît de generoși, atunci ce?

 

Olga Dzeatcovschi

 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: