Să vezi Parisul ca să muțești
РУС. MOLD.
» » Să vezi Parisul ca să muțești

Să vezi Parisul ca să muțești

4-12-2015, 12:52
Viziuni: 1 784
  
Versiunea de tipar   
Să vezi Parisul ca să muțeștiMult prea tăcutul nostru președinte, Nicolae Timofti a efectuat o vizită foarte importantă la Paris — a participat în cadrul conferinței ONU privind schimbările climaterice. Ei bine, dacă tot treci prin menopauza politică măcar despre climă să vorbești. 


Probabil, un asemenea summit este obligatoriu pentru președinți reali (la eveniment au participat Putin, Obama, Merkel, Netanyahu), însă, care este treaba unui președinte absolut formal ? Cine ne va explica de ce acest «soț de stat» cheltuie banii contribuabililor pentru deplasările sale la evenimente inutile pentru țară?

 

La Paris, Nicolae Timofti a declarat tacit că Moldova promovează principiile dezvoltării durabile și contribuie activ pentru atingerea obiectivelor Convenției-cadru privind schimbările climaterice. Adică, influențează cu succes însăși natura, probabil, utilizînd gasterbaiterii. Anume ei și promovează «principiile dezvoltării durabile» asemenea mobilierului în apartament.

 

«Guvernul din Moldova a stabilit scopuri naționale în ceea ce privește reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în asemenea domenii cheie cum ar fi transportul, agricultură, industria și gestionarea deșeurilor. Pînă în anul 2020, consumul de energie va fi redus cu 20 %, iar 20 % din energia necesară va fi produsă din surse regenerabile», a adăugat Timofti.

 

Din păcate, Nicolae Vasilevici, sunt nevoit să vă dezamăgesc. Nu puteți reduce emisiile de gaze cu efect de seră a rablelor auto aduse de peste hotare de conaționalii noștri cu ajutorul know-how-ului AIE sub denumirea de «vinietă». Este imposibil de a face acest lucru în raport cu microbuzele și autobuzele mult prea învechite. Iar în ceea ce privește industria… aceasta nu mai aruncă nimic în aer pentru că a fost distrusă de prietenii dumneavoastră din AIE.

 

Avînd în vedere tendința de majorare regulată a tarifelor la energia electrică, ați fi putut promite cu încredere că pînă în anul 2020, consumul de energie electrică se va reduce nu cu 20% ci cu 100 %. În ceea ce privește «sursele energetice regenerabile», propun să obligăm alianța să învîrte pedalele mașinii dinamo-electrice. Măcar ceva folos din ei.

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: