Premierul prost…
РУС. MOLD.
» » Premierul prost…

Premierul prost…

18-12-2015, 13:07
Viziuni: 1 644
  
Versiunea de tipar   
Premierul prost… Intriga desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru a cuprins nu doar cercurile politice, dar toată Moldova. Încă puţin şi, se pare, că cetăţenii noştri vor începe să facă pariuri. Numai cine nu se prezice a fi viitorul şef al Cabinetului de miniştri: Ion Sturza, Vladimir Plahotniuc, Maia Sandu şi chiar moş Ion din Beţivanovca. A fost numit şi «doar premierul» Iurie Leancă, însă, ultimul a infirmat aceste insinuări.

 


«În reţelele sociale au apărut tot felul de speculaţii despre faptul că eu aş fi în buzunarul cuiva. Personal am discutat cu domnul Diacov şi l-am rugat să nu mai folosească numele meu în speculaţii de acest gen», a declarat el.

 

Adică, liderul Partidului Popular European a rugat să-i nu-i mai fie murdărit numele mult prea cinstit. Dar, nici nu este atît de important în al cui buzunar al costumului la patru ace se află Leancă. Important este că numele lui poate fi curăţat doar cu ajutorul unui asortiment larg şi complet de produse sanitaro-igienice.

 

Pentru că, în condiţiile în care aproape că stai în fruntea paradelor gay, numele nu-ţi mai poate străluci în nici un fel. Poate doar să capete o nuanţă azurie, atît.

 

Dacă nici măcar nu citeşti actele pe care le semnezi (spre exemplu, Acordul de Asociere cu UE) şi-ţi dai ţara în robia Occidentului — nici asta nu-ţi face numele legendar.

 

«Vrem doar să ajutăm această ţară», a dat asigurări liderul PPEM. Interesant — un pur şi simplu premier vrea pur şi simplu să ajute ţara. A ajutat-o deja o dată. Să ne amintim că acelaşi Leancă, este acel premier care a semnat documentele cu privire la transferul juridic al surselor financiare critice din rezervele Băncii Naţionale pentru a acoperi jaful secolului de la BEM. Şi Leancă s-a ales cu o bucăţică din acel miliard. La fel ca şi alţi lideri ai AIE.

 

Ulterior a devenit «pur şi simplu premier». Clar lucru. Iată Angele Merkel este pur şi simplu cancelar. Oland este pur şi simplu preşedinte, Elizaveta — pur şi simplu Regină şi chiar Iosif Stalin — pur şi simplu părintele popoarelor.

 

Însă, toţi cei sus menţionaţi, precum şi mulţi alţii ca ei, mai mult sau mai puţin s-au interesat de ceea ce se întîmplă în statul lor. Fostul nostru premier, însă, se pare că a guvernat Moldova avînd ochii strîns închişi. Însă, de faţă, vă rog, nu ne atingem.

 

Eugeniu Marian 

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: