Să şchiopătăm la Aşhabad
РУС. MOLD.
» » Să şchiopătăm la Aşhabad

Să şchiopătăm la Aşhabad

11-12-2015, 12:57
Viziuni: 1 985
  
Versiunea de tipar   
Să şchiopătăm la Aşhabad Nu i-a mai rămas atît de mult preşedintelui nostru, Nicolae Timofti să-şi mai exercite funcţia. Din cîte se pare, pe ultima sută de metri, a decis să epuizeze resursele statului (adică banii contribuabililor) în deplină măsură. Imediat ce a plecat din capitala franceză — Paris, şi-a îndreptat paşii spre îndepărtatul oraş al nisipurilor — Aşhabad. El a participat la lucrările conferinţei internaţionale: «Politica de neutralitate: colaborarea în numele păcii, dezvoltării şi securităţii»(!).


Și dacă la Paris, unde au fost purtate discuţii nevinovate despre încălzirea climei globale, prezenţa lui Nicolae Timofti a fost cît de cît motivată, atunci, în contextul discuţiilor delicate pe seama politicii de neutralitate, cine ar vorbi…

 

Pentru că Nicolae Timofti este un adept înflăcărat al aderării Moldovei la NATO, pînă şi în somn vede aceste perspective. Apropo, vise similare are şi liderul liberalilor, Mihai Ghimpu. Cine ştie, poate că împart acelaşi dormitor.

 

«Sunt convins că dacă noi am fi membri NATO, astăzi, am fi avut un nivel mai înalt de securitate, poate că am fi avut chiar securitate absolută… Dacă acest lucru depinde de mine şi dacă cuvîntul meu ar fi decisiv, aş opta pentru aderarea Moldovei la NATO», a declarat bătrînul pseudo-preşedinte. Slava Domnului, Nicolae Vasilievici, de votul dumneavoastră nu depinde nimic în ţara asta.

 

Însă vă atrag atenţia asupra următorului fapt: acest lucru îl spune nimeni altul decît garantul suveranităţii, independenţei şi unităţii naţionale, integrităţii teritoriale a statului. Deşi, la ce bun să ne mai lamentăm ca şi Timofti…


Actualii noştri garanţi nu sunt în stare decît să distrugă toate garanţiile.

 

Reiese că Nicolae Timofti a plecat la Aşhabad nu pentru a discuta despre neutralitate şi, implicit, securitatea statului? El se află acolo în calitate de agitator al Blocului Alianţei Nord Atlantice? Şi urmează să-i convingă pe participanţii la conferinţă pe cît de dulce şi calm se trăieşte sub umbrela NATO?

 

Este bine cunoscut faptul că NATO intenţionează să-şi sporească influenţa în estul Europei. Mai ales în contextul unei noi perioade de răcire a relaţiilor dintre Occident şi Rusia. Să arate Moscovei din deget. Însă, în această confruntare geopolitică, pentru Moldova este pregătită soarta unei monede de schimb.
 
Eugeniu Marian
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: