Reglări de conturi între puștani
РУС. MOLD.
» » Reglări de conturi între puștani

Reglări de conturi între puștani

11-12-2015, 12:55
Viziuni: 1 654
  
Versiunea de tipar   
Reglări  de conturi între puștani Riscul că președintele Timofti ar putea desemna un candidat la funcția de prim-ministru pînă la constituirea majorității parlamentare a trezit convoluții profunde în rîndul uliilor liberale.

 


O asemenea perspectivă l-a întristat în mod special pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a fost pus în fața faptului împlinit. Vezi Doamne, Timofti nu s-a consultat cu el și, în general, ce-și permite acest Timofti.

Dar să nu analizăm gradul de competențe al așa numitului președinte și a consilierilor acestuia. Pentru că nu are nici un sens. Altceva este important. Și anume: pentru a se absolvi de responsabilitate, componentele fostei alianțe de guvernare s-au grăbit să învinuiască șeful statului de faptul că împinge țara spre alegeri anticipate.

 

Totodată, săptămîni la rînd, foștii aliați se tot șoșotesc, se pîndesc de după colțuri, șantajează cu alegeri anticipate, dosare penale ș.a.m.d. Liberal-democrații, în general, inițial, au refuzat să participe  la procesul de negocieri în vederea formării unei noi majorități parlamentare. Chipurile, nu-l eliberați pe Filat din detenție, noi ne retragem în opoziție. Și chiar au plecat. Ulterior, însă, ca un puștan buclucaș s-au cerut înapoi — ne-a tulburat diavolul. Însă, s-au așezat la masa de negocieri înaintînd propriile condiții și cerințe. Exact ca în banc: «Iubitule, dacă-mi cumperi blană, vei avea parte de cină la lumina lumînărilor».

 

Cel mai probabil, liberal-democraților li s-a promis deja o blană. Dar problema constă în preț. Atît timp cît liberal-democrații cochetează, Ghimpu este deacord cu orice, fie și un smoc de lînă. Totodată, liberalii simt trucajul și nu mai știu de la cine se pot aștepta la un cuțit în coaste. Și iată că apare Timofti cu «ar putea propune un candidat». Cu siguranță, acest candidat nu va fi un reprezentant al PL. Cel mai probabil, fotoliul de prim-ministru este una dintre condițiile de cumpărare a acelei blăni pentru liberal-democrați. Nu s-a abținut de la comentarii nici fostul premier, Iurie Leancă, care din cîte se pare, nu ar fi împotrivă să revină în capul Cabinetului de miniștri. Fapt despre care sugerează în mod repetat. Probabil, este influențat de trecutul său verde. Apetitul crește…însă, fotoliul este numai unul.

 

Olga Dzeatcovschi

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: