Parcul jefuit
РУС. MOLD.
» » Parcul jefuit

Parcul jefuit

18-12-2015, 13:07
Viziuni: 1 517
  
Versiunea de tipar   
Parcul jefuitMult prea săraca Moldovă este renumită prin faptul că pe teritoriul ei au crescut considerabil numărul de baruri, restaurante, farmacii, centre medicale și filiale bancare. Apare senzația că oamenii primesc bani, mănîncă și se duc să facă tratamente. Dar unde lucrează acești oameni dacă se tot perindă prin restaurante cît e ziua de lungă, nu prea este clar. Însă, cel mai probabil, ei circulă prin oraș la volanul propriilor automobile. Altfel, la ce i-ar trebui Chișinăului atîtea stații PECO?


O nouă benzinărie va apărea curînd la intersecția străzilor Trandafirilor și Dacia, la limita zonei de parc. Lucrările de construcție decurg într-un asemenea tempo încît se creează impresia că obiectul dat va fi dat în exploatare la sunetul clopoțelului de fevelion. De s-ar construi la fel de rapid și edificiile sociale…
 
Alături de stația PECO a fost ridicată o clădire modernă în cîteva niveluri, care este aproape gata. Constructorii de pe șantierul respectiv habar nu au ce va fi în această clădire și, cu atît mai mult, cine este stăpînul.

Vizavi de benzinărie curge apa unui izvor de unde se alimentează cu apă mii de chișinăuieni. Anume așa… mii. Chiar și atunci cînd localnicii au început să presupună că apa de aici, chipurile, nu ar fi de izvor, ci curge din rețelele apeductului din oraș, rîndul celor care vin după apă nu s-a redus, pentru că apa este supusă unei filtrații multiple, cel puțin așa era inițial.

 

Poate că benzinăria este construită pentru comoditatea automobiliștilor, care nu au unde-și alimenta mașinile? Ba nu. Aproape că alături, mai sunt două stații de alimentare, deși în sectorul Botanica, numărul acestora este mai mult decît suficient. Și chiar dacă atît constructorii cît și patronii se bat cu pumnul în piept și se crucesc că obiectul este absolut inofensiv, că ar corespunde tuturor normelor tehnico-sanitare, pun la îndoială faptul că localnicii cred în asta.

 

Inițial, din Parcul Valea Trandafirilor, cu binecuvîntarea primăriei liberale, s-a furat pămînt pentru construcția caselor, acum — se construiesc, deja, stații PECO. Ce va urma oare?

 

Natalia Ustiugova

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: