În eterul distorsionat
РУС. MOLD.
» » » În eterul distorsionat

În eterul distorsionat

4-12-2015, 13:33
Просмотров: 1 799
  
Версия для печати   
În eterul distorsionat Înflăcăratul treancă-fleancă, Renato Usatîi se oligarhizează văzînd  cu ochii — el este stăpînul din umbră a postului de televiziune RU TV Moldova


Demult nu l-am mai văzut pe primarul de Bălți și nu am mai auzit despre escapadele sale, unii chiar au început să-i ducă dorul. Însă, Renato Usatîi nu este  un politician atît de banal — a ieșit la rampă cu o nouă repriză și s-a declarat magnat media.

 

Usatîi a declarat pentru site-ul informațional — anticorupţie.md, că Serghei Dobrea, considerat proprietarul postului RU TV  Moldova, de facto, este «așa zisul proprietar» și șoferul lui personal. Iar faptul că numele lui Dobrea figurează în declarația de avere depusă la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) nu înseamnă nimic (evident, în afară de minciună sfruntată), pentru că el, Renato, îndeplinește personal funcția onorabilă de păpușar la postul de televiziune RU TV Moldova și nu o poate încredința nici șoferului său iubit, dar nici colaboratoarei serviciului de presă al partidului său — Natalia Șmurgun, care este și administrator al postului TV respectiv.

 

«Eu am cumpărat acest post de televiziune de la familia lui Grigore Petrenco. El era înregistrat pe numele soției lui — Lilia. Am înregistrat postul de televiziune pe numele șoferului pentru că eram bolnav și se acumulase alte probleme mult mai importante. Serghei Dobrea este mai mult decît șofer, el este asistentul meu personal. El are acces la contul meu bancar și are procură generală pentru administrarea afacerilor», a menționat Renato Usatîi.

De altfel, primarul de Bălți este dispus să facă o favoare legislației moldovenești, care cere indicarea în documente a proprietarilor de facto și nu a celor fictivi, dacă «va fi nevoie» el va rescrie actele cu toată sinceritatea.

 

Evident, însă, d-le Usatîi, fie includeți un nimb deasupra capului, fie vă coaseți gura, pentru că pînă și cei mai înflăcărați adepți ai adevărului trebuie să răspundă pentru adevăr. Fie după lege, fie după «concepte» mai pe înțelesul personajelor de acest gen.


În mod special pentru asemenea exemplare reamintim, Codul Audiovizualului obligă posturile de radio și televiziune să publice numele proprietarului sau proprietarilor precum și cota lor de participare în capitalul social dar și alte date ce prezintă interes public.

 

Totodată, nu este tocmai «amical» să-l pui la bătaie pe cel care este «mai mult decît șofer», care nu face decît să se implice în scandaluri legate de numele patronului său. Anterior, în presă a apărut informația că unul dintre automobilele de lux ale lui Usatîi a fost implicat într-un accident rutier produs la Ștefan Vodă. Se comunica că în mașină se aflau cei doi amici — Usatîi și Dobrea. Totodată, o investigație privată a scos la iveală faptul că la volanul autoturismului se afla Usatîi, care conducea în stare de ebrietate.

 

Serviciul de presă al partidului lui Usatîi a calificat aceste informații drept insinuări. Cine știe ? Însă ceea ce se cunoaște cu siguranță este faptul că Serghei Dobrea figurează într-un dosar penal intentat pe numele lui Renato Usatîi pentru utilizarea surselor financiare din străinătate în timpul campaniei electorale din 2014, fapt pentru care, partidul său — «Patria» a fost exclus din cursa electorală.

 

Potrivit datelor Inspectoratului General de Poliție, atunci, pe numele a două persoane de încredere ale lui Usatîi — una dintre care este anume acest Dobrea, au fost înregistrate 9 automobile pe care formațiunea cu pricina le-a utilizat în timpul campaniei electorale. Cu toate acestea, nici Dobrea și nici celălalt «proprietar» nu puteau să achiziționeze acele automobile din cont propriu, întrucît, Dobrea, în perioada anilor 2010 — 2013, nu și-a declarat veniturile, iar colegul său ar fi acumulat, timp de un an, doar 167 mii de lei.

 

…De altfel, vedem că înflăcăratul treancă-fleancă, Renato Usatîi se oligarhizează văzînd cu ochii. Ceea ce, de altfel, nu-i încurcă să strige fericit, din orășelul său de corturi, despre eliberarea Moldovei de oligarhi. Or, din eterul aceluiași post de televiziune RU TV Moldova, în grila de emisie a căruia intenționează să includă știri. Ce va urma? Așteptăm.

 

Eugeniu Marian

скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: