Departamentul de Stat al SUA a recunoscut definitiv puterea uzurpatoare din Moldova
РУС. MOLD.
» » Departamentul de Stat al SUA a recunoscut definitiv puterea uzurpatoare din Moldova

Departamentul de Stat al SUA a recunoscut definitiv puterea uzurpatoare din Moldova

11-03-2019, 11:30
Viziuni: 918
  
Versiunea de tipar   
Departamentul de Stat al SUA a recunoscut definitiv puterea uzurpatoare din MoldovaDepartamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii a felicitat cetățenii Moldovei cu ocazia alegerilor care s-au desfășurat
 
O mai mare bătaie de joc a colonizatorilor brutali și șireți față de sălbaticii naivi gata să-și vîndă țara sau să schimbe pămîntul străbun pe mărgele din sticlă nici că poate fi inventată.

Cu ce felicită mai marii lumii cetățenii Moldovei? Ce au avut ei? O campanie electorală murdară? O listă interminabilă de tot felul de scheme, escrocherii, falsificări și aranjamente? O mlaștină politică neclară din care este imposibil de ieșit din perspectiva procesului clar, transparent, democratic? Speranța ucisă de a mai schimba măcar ceva în Moldova? Cu o mare probabilitate a faptului că țara va fi guvernată de același regim? Că poporul Moldovei are în față un viitor la fel de sumbru? Anume cu asta ne felicită Departamentul de Stat al SUA?

În realitate, Washingtonul nu felicită cetățenii Moldovei, dar pe sine. Deoarece pentru Washington, toată complexitatea situației este spre bine. I-a plasat în Parlament favoriții — cei de bază în figura Partidului Democrat și cei de rezervă în figura blocului ACUM. A îndepărtat amenințarea «revanșei pro-ruse». A garantat continuarea aceleiași politici externe trădătoare, care exclude dialogul normal cu Moscova și alți tradiționali prieteni. A păstrat Moldova în sfera sa de influență nelimitată. Washingtonul, într-adevăr are pentru ce se felicita pe sine însuși.

Doar că cetățenii Moldovei nu au nicio treabă cu asta. Această declarație triumfală a Departamentului de Stat a SUA a confirmat, încă o dată, că anume puterea de peste ocean reprezintă unica sursă de legitimitate pentru regimul mafiot și corupt din Moldova. Nu Europa, nu Uniunea Europeană, nici Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei prin care-și acoperă regimul crimele sale odioase împotriva statului și poporului, dar anume Statele Unite ale Americii. Europa a avut multe întrebări față de regim și față de alegeri. Să zicem, Comisia de la Veneția a Consiliului Europei a recomandat, într-o formă destul de categorică, să nu fie desfășurate alegeri în baza sistemului mixt. Moldova a fost, în repetate rînduri, obiectul discuțiilor critice în Parlamentul European, iar Comisia Europeană a înghețat chiar cele 100 de milioane de euro alocate Chișinăului din cauza încălcărilor sistematice a legislației și normelor democratice de către autoritățile moldovenești.

De altfel, SUA formează și influențează, în mare parte, politica europeană. Anume din această cauză, OSCE a preferat să nu atragă atenția la fărădelegea care s-a atestat în timpul pregătirilor pentru alegeri dar și în ziua scrutinului și a recunoscut rezultatele alegerilor. Declarația Departamentului de Stat reprezintă un semnal clar europenilor să se împace cu ideea și că accepte totul așa cum este.
 
În toate acestea există cîteva nuanțe importante. În primul rînd, Statelor Unite ale Americii le convine anume o atare variantă a viitoarei guvernări în care rolul cheie va reveni Partidului Democrat. În al doilea rînd, Statele Unite nu insistă ca Partidul Democrat să formeze, în regim obligatoriu, o coaliție cu blocul ACUM. Ultimii vor fi lăsați în rezervă pentru vremuri mai bune. În al treilea rînd, SUA vor închide din nou ochii la corupția politică la care va recurge Partidul Democrat în numele formării puterii parlamentare stabile. «Trezirea» neașteptată a unui șir sau chiar tuturor «socialiștilor pro-ruși» și transfigurarea lor în democrați pro-europeni va fi salutată de Statele Unite ale Americii.

Fraza caracteristică din acest «mesaj de felicitare» sună cam așa: viitorul Guvern trebuie să «Păstreze cursul democratic al țării». Adică, tot ceea ce am urmărit în ultimii 10 ani, începînd cu evenimentele din 7 aprilie 2009, unul dintre organizatorii cărora a fost un cetățean al SUA «un oarecare» Alex Grigorievs, toată această fărădelege, toată această corupție, toată această hoție se încadrează în conceptul «curs democratic». Și care, așa cum recomandă Departamentul de Stat, trebuie să fie păstrat de vechea-noua guvernare.
 
La drept vorbind, nu ne-am așteptat la nimic altceva. Mulțumim pentru felicitări. Mulțumim, domnului bun de peste ocean din numele tuturor sălbaticilor, adică — cetățenilor Moldovei.

UN CETĂȚEAN NEMULȚUMIT AL MOLDOVEI
скачать dle 10.6фильмы бесплатно
Рейтинг статьи: